TEKNOFEST 2024'te Büyük Heyecan Başlıyor! Teknoloji Yarışmaları İçin Geri Sayım Başladı

TEKNOFEST 2024 için heyecan dorukta! Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST, bu yıl da teknoloji tutkunlarını bir araya getirecek. Peki, TEKNOFEST 2024 yarışmaları ne zaman ve nerede gerçekleşecek? İşte TEKNOFEST 2024 yarışma takvimi ve detayları…

2700

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST, 2024 yılında da teknoloji tutkunlarını bir araya getirecek. Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 5-8 Eylül tarihleri arasında başlayacak olan etkinlik, Adana'da devam edecek. Ziyaretçi kayıt ekranı da erişime açılmış durumda.

TEKNOFEST 2024 Ne Zaman ve Nerede Düzenlenecek?

Bu yılın TEKNOFEST etkinlikleri, 5-8 Eylül tarihlerinde Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayacak. Antalya'da gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları'nın ardından, festival heyecanı 2-6 Ekim'de Adana'ya taşınacak.

Ziyaretçi Kayıtları Nasıl Yapılır?

TEKNOFEST 2024'e katılmak isteyenler için ziyaretçi kayıtları başladı. 4 gün sürecek olan bu teknoloji dolu etkinlikte yer almak isteyenler, "www.teknofest.org" adresinden çevrim içi kayıt yaptırarak alana hızlı giriş yapabilecekler. Etkinlik girişleri ücretsiz olup, 7 yaş altındaki çocuklar ebeveyn refakatiyle kayıt oluşturmadan alana giriş yapabilecekler.

TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmaları

TEKNOFEST 2024 kapsamında 50 ana kategori ve 128 alt kategoride düzenlenecek olan teknoloji yarışmalarına 790 bin takım ve 1 milyon 650 bin yarışmacı başvuruda bulundu. Yarışmacılara 30 milyon liranın üzerinde ödül ve 55 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Antalya, 25 farklı yarışmanın finaline ev sahipliği yapacak.

Yapay zeka, haberleşme, biyoteknoloji ve tarım teknolojileri gibi birçok alanda düzenlenecek yarışmalarda gençler, hayallerini gerçeğe dönüştürmek için kıyasıya mücadele edecekler. TEKNOFEST ayrıca, Türkiye'nin en büyük teknoloji firmaları tarafından düzenlenecek eğitim ve panellerle gençlerin bilgi birikimini artırmayı hedefliyor.

Yarışmalar Hangi Saatlerde Takip Edilebilecek?

Teknoloji yarışmalarını yakından takip etmek isteyenler, 5-8 Eylül tarihleri arasında 09.00-18.00 saatleri arasında etkinlik alanında bulunabilecekler. Festival boyunca milyonlarca teknoloji tutkunu genç, projeleriyle en iyisi olabilmek için yarışacak.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş