havadurum

TED Çanakkale Koleji resmi açılışı büyük ilgi gördü

Türk Eğitim Derneği'nin (TED) 44. meşalesi olarak hizmet veren TED Çanakkale Koleji, yoğun katılımla resmi olarak açıldı.

2557

Türk Eğitim Derneği (TED), Türkiye'nin eğitim alanındaki önemli kuruluşlarından biri olarak bilinirken, bu örgütün 44. meşalesi olan TED Çanakkale Koleji'nin resmi açılışı, büyük bir katılımla gerçekleşti. 1928 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türk Eğitim Derneği'nin bu önemli geleneği, Çanakkale'de devam etti.

TED Çanakkale Koleji'nin resmi açılış töreni, Çınarlı Köyü Armutlu Mevkii'nde gerçekleştirildi. Açılış etkinliğinde TED Koleji öğrencileri tarafından konser ve piyano gösterileri sunuldu. Ardından, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, TED Çanakkale Koleji Kurucusu Erdal Akarsu, TED Koleji Kurucu Müdürü Dr. Tuncay Şamdan ve TED Çanakkale Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu gibi önemli isimler açılışla ilgili konuşmalar yaptılar.

“Bizim meşalemiz gönül yağı ile yanar”

Başkan Pehlivanoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, "Bugün 44. meşalemizi, Çanakkale'de açıyoruz. Bu okul Türk Eğitim Derneği'nin ya da Akarsu ailesinin değil, Çanakkale'nin ve Türkiye'nin. Bizim simgemiz meşale, diğerlerinden tek bir farkı vardır, tüm meşaleler petrol ürünüyle yanar bizimkisi ise gönül yağı ile yanar, gönlümüz bu ülkeyi kalkındırsın ve Çanakkale'de şehit olan Atalarımıza layık bir hale getirsin inşallah" dedi.

TED Çanakkale Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da konuşmasında, eğitimin önemine vurgu yaparak, "Ülke olarak önceliğin eğitim olması gerektiğine inanıyoruz. Fırsat eşitsizliğinin en büyük olduğu yer neresi derseniz, eğitim derim. Zihinsel soykırım uyguladığımız en büyük alan neresi derseniz yani kafalara bilgi tıktığımız, hep Finlandiya diyoruz, Finlandiya’nın bizden farkı ne derlerseniz eğitimdir" şeklinde konuştu.

Açılış töreni, TED Çanakkale Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun konuşmasının ardından Akarsu ailesi tarafından çiçek takdim edilmesi ve protokolün, öğrencilerin ve velilerin katılımıyla açılış kurdelesinin coşkulu bir şekilde kesilmesiyle sona erdi.

Açılış törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Cüneyt Erenoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler de yoğun ilgi gösterdiler.

(Esra Güller)

Paylaş