havadurum

TCG Anadolu, Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Marmara Denizi'ne ulaştı

TCG Anadolu, Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Gemi, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul'da halkın ziyaretine açılacak.

1051

TCG Anadolu, Türkiye'nin en büyük yerli ve milli askeri gemisi olarak dikkat çekiyor. Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemi, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul'da halkın ziyaretine açılacak.

Çanakkale Boğazı'nda görkemli geçiş

Türkiye'nin en büyük yerli ve milli askeri gemisi TCG Anadolu, Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Marmara Denizi'ne ulaştı. Gemi, saat 16.00 sıralarında güneyden boğaza giriş yaptı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün altından geçen TCG Anadolu, boğazın kuzey ucunda bulunan Kilitbahir Kalesi önünde kısa bir süre durdu. Burada gemiyi izleyen vatandaşlara selam veren TCG Anadolu, daha sonra Marmara Denizi'ne doğru ilerledi.

İstanbul'da halkın ziyaretine açılacak

TCG Anadolu, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, 27 ve 28 Ekim'de İstanbul Sarayburnu'nda bir kez daha halkın ziyaretine açılacak. TCG Anadolu, Türkiye'nin ilk uçak gemisi olma özelliği taşıyor. Gemi, hem savaş hem de insani yardım operasyonlarında kullanılabilecek.

(AA)


Paylaş