havadurum

TCDD 114 işçi alımı yapacak! Başvuru şartları ve tarihleri belli oldu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesine 114 işçi alımı yapılacağı duyuruldu. İşte, TCDD işçi alımı başvuru şartları, tarihleri ve diğer detaylar…

1142

TCDD, 13 kaynakçı, 86 makine bakımcı ve 15 makine teknisyeni olmak üzere toplam 114 işçi alımı gerçekleştirecek. Başvuru şartları ve tarihleri Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte, merak edilen tüm ayrıntılar…

TCDD İşçi Alımı Başvuru Şartları Neler?

TCDD işçi alımı başvuru şartları Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre belirlendi. Buna göre, alınacak işçilerin aşağıdaki genel ve özel şartları taşıması gerekiyor.

Genel Şartlar

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsalar bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından mahkum olmamak
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak
  • Alım yapılacak unvan için aranan özel şartları taşımak
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak

Özel Şartlar

  • Kaynakçı için; en az lise veya dengi okul mezunu olmak ve kaynak teknolojisi alanında meslek lisesi diplomasına sahip olmak veya meslek yüksekokullarının kaynak teknolojisi bölümünden mezun olmak veya meslek lisesi veya meslek yüksekokulu mezunu olup kaynak teknolojisi alanında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı en az 120 saatlik sertifikaya sahip olmak. Ayrıca KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
  • Makine bakımcı için; en az ilkokul mezunu olmak ve makine bakım onarım alanında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı en az 120 saatlik sertifikaya sahip olmak.
  • Makine teknisyeni-motor ve makine (motor tamircisi) için; en az lise veya dengi okul mezunu olmak ve motorlu araçlar teknolojisi/motor/motor yenileme alanında meslek lisesi diplomasına sahip olmak veya meslek yüksekokullarının motor/motor yenileme bölümünden mezun olmak.

TCDD işçi alımı başvuru tarihleri ne zaman?

TCDD işçi alımına başvurular 30 Ekim-3 Kasım 2023 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapılacak. Başvurular sadece internet üzerinden kabul edilecek. Başvuru sonuçları ise TCDD’nin internet sitesinde duyurulacak.

TCDD işçi alımında uygulama ve sözlü sınava kimler çağrılacak?

TCDD işçi alımında uygulama ve sözlü sınava katılacak adaylar, ilan edilen mesleklerdeki kontenjan sayısının 4 katına kadar asıl ve yedek olarak belirlenecek. Adaylar, uygulama sınavına girecekleri mesleğe göre belirlenen konularda değerlendirilecek. Uygulama sınava katılacak adayların listesi ile sınava ilişkin detaylar TCDD’nin internet sitesinde ilan edilecek.

TCDD işçi alımında atama nasıl yapılacak?

TCDD işçi alımında atama yapılacak adaylar, uygulama ve sözlü sınava göre en yüksek puan alan adaylardan seçilecek. Atama yapılacak adayların listesi ile atamaya ilişkin detaylar TCDD’nin internet sitesinde ilan edilecek. Adayların atamalarının yapılabilmesi için istenilen belgeleri belirtilen süre içinde teslim etmeleri gerekecek.

TCDD İşçi Alımı Yapılacak Şehirler Hangileri?

TCDD işçi alımı yapılacak şehirler şöyle:

  • Adana: 13 kaynakçı, 15 makine bakımcı
  • Afyonkarahisar: 4 makine bakımcı
  • Ankara: 15 makine bakımcı, 5 makine teknisyeni-motor ve makine
  • Çankırı: 4 makine bakımcı
  • İzmir: 30 makine bakımcı, 5 makine teknisyeni-motor ve makine
  • Kocaeli: 8 makine bakımcı
  • Malatya: 5 makine bakımcı, 5 makine teknisyeni-motor ve makine
  • Sivas: 5 makine bakımcı

TCDD hakkında bilgi

TCDD, Türkiye’nin demiryolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren kamu kuruluşudur. 1927 yılında kurulan TCDD, ulaştırma, altyapı ve lojistik hizmetleri sunmaktadır. TCDD, Türkiye’nin demiryolu ağını geliştirmek, modernize etmek ve uluslararası standartlara uyumlu hale getirmek için çeşitli projeler yürütmektedir. (Yunus Erzincanlı)

Paylaş