havadurum

TBMM Heyeti Çanakkale'deki kooperatif çalışmalarını inceledi

367
TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Sosyal Kooperatifçilik Kapsamında İsrafın Önlenmesine Yönelik Uygulamaların Araştırılması ve Yaygınlaştırılması Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Komisyon Üyeleri AK Parti Kayseri Milletvekili Op. Dr. İsmail Tamer, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Yasama Uzmanları, ilgili Daire Başkanları, şube müdürleri ve görevlilerden oluşan heyet, Çanakkale`de incelemelerde bulundu. ÇTB Toplantı Salonunda kooperatif temsilcileriyle bir araya gelen heyet, sosyal kooperatifçilikle ilgili akademik sunumun ardından kooperatiflerin çalışmalarını dinledi. Toplantıda, kooperatiflerin sorunları, istek ve önerileri de görüşüldü. 
Toplantı sonrasında, Çanakkale TROİDA Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Erenköy Sanatçı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kemallı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Biga Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi, Çan Üretim ve İşletme Kooperatifi, Tarımsal Kalkınma Kooperatifler Merkez Birliği ziyaret edildi. Heyete ev sahipliği yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, "Çanakkale`de kooperatifçilik çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Özellikle kadın kooperatiflerimizin başarılı uygulamalarını heyetimize göstermek, Çanakkaleli girişimcilerimizin istek ve taleplerini yerinde aktarmak istedik. Hem toplantıya büyük ilgi göstererek katılım sağlayan hem de bizleri ağırlayarak işleyişi yerinde gösteren kooperatiflerimize teşekkür ediyorum" dedi. 
Sosyal Kooperatifçiliğin son dönemde yükselen bir değer olduğunu söyleyen TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, "Biz, son 20 yıldır, ülkemizin alt yapı konularını büyük ölçüde tamamladık. Şimdi sosyal konulara ağırlık veriyoruz. Ülkemiz, oldukça dinamik bir yapıya sahip. Tüm dünyayla birlikte, dönem dönem yükselen değerler oluyor. Bunlardan birisi de sosyal kooperatifçilik. Eskiden kooperatif denildiğinde, sadece yapı kooperatifleri akla gelirken, son birkaç yıldır bu konuda büyük mesafe kat ettik. Kooperatiflerin doğru işleyişi son derece önemli. Biz de bu konuda gerekli çalışmaları yapmak üzere bir alt komisyon kurduk. Özellikle sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerindeki `Sıfır Atık Projesi` paralelinde, kooperatifçilik çalışmalarında israfın önlenmesi için yapılması gerekenler, kooperatiflerin işleyişleri, bu konuda gerekebilecek kanun ve düzenlemelere esas olacak bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Çanakkale, bu konuda iyi örneklerden birisi. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu`nun girişim ve çabalarıyla, kısa sürede oldukça başarılı işler yapıldığını gördük. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan beyin destekleri, kurum müdürlerimizin gayretleriyle Çanakkale oldukça mesafe almış" dedi.
Sosyal Kooperatifçilik Kapsamında İsrafın Önlenmesine Yönelik Uygulamaların Araştırılması ve Yaygınlaştırılması Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Çanakkale`de özellikle kadın girişimi kooperatiflerinin oldukça mesafe kaydetmiş olduğunu gözlemlediklerini belirterek, "Biz, komisyonumuzla bir süredir bu konuda çalışıyoruz. Belirlediğimiz belli başlı iller vardı. Milletvekilimiz Jülide hanımın tavsiyeleriyle Çanakkale`de de hem kooperatiflerimizle bir araya gelmek hem de yerinde inceleme çalışmaları yapmak istedik. Gördük ki, Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu, özellikle kadın girişimcilerin önünü açma konusunda oldukça etkili çalışmalar yürütmüş. Kurum müdürlerimizin, konuya son derece hakim olduklarını gördük. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan`ın girişimci kadınlara ve kooperatiflere desteklerini gördük. Çanakkale bu konuda iyi örneklerden birisi" diye konuştu. 
 
Heyet, kooperatif incelemelerinin ardından Troya Müzesi ve 1915 Çanakkale Köprüsünü de ziyaret etti.
(Atilla Akın)
Paylaş