havadurum

Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? En Lezzetli ve Pratik Tarifler

Tavuk göğsü en sık tercih edilen tatlılardan biridir. Peki tavuk göğsü nasıl yapılır? Tavuk göğsü için hangi malzemeler gerekir? İşte detaylar…

632

Tavuk göğsü, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tatlıdır. Tavuk göğsü yapmak için sadece tavuk göğsünü kullanmanız yeterlidir. Tavuğun but, pirzola gibi kısımlarını kullanmamalısınız. Didiklenen tavuğu suya ıslamalı ve suyunu en az 2-3 kez değiştirmelisiniz. Ayrıca tavuk göğsünü haşlayın ve soğuduktan sonra çok ince bir şekilde didikleyin. Tavuk göğsünüzü buzdolabında bekletin ve üzerine damla sakız, bisküviler, şeritler veya istediğiniz malzemeleri dökerek süsleyin. Tavuk göğsünüz hazır! İşte size tavuk göğsü nasıl yapılır sorusunun cevabı.

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı tavuk göğsü, tereyağı, un, şeker, süt ve vanilya ile hazırlanan basit ama lezzetli bir tatlıdır. Bu tarifte kullanacağınız malzemeleri internetten veya marketten kolayca bulabilirsiniz. Yalancı tavuk göğsünüzün yanında çay veya kahve ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 lt süt
  • 1 paket vanilya

Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

İlk olarak tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim. Yağımız eridikten sonra üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.

Unumuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim. Burada mutlaka ununuzu karıştırmalısınız aksi halde topaklanma olabilir.

Üzerine şekeri ilave ederek muhallebimiz kıvam alıp koyulaşana kadar karıştıralım.

Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım, sonrasında vanilya ilave ederek 3-4 dakika mikserle çırpalım.

Hazırdığımız muhallebimizi 22 cm boyutlarındaki ıslattığımız borcama dökerek üzerini bir spatula yardımı ile düzeltelim.

Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim. Oda ısısına geldikten sonra üzerini streçleyelim, buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.

Dinlenen tatlımızı dolaptan alalım, yanlarına bastırarak havasını çıkartalım ve servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.

Üzerini arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı ile süsleyelim.

(Saim Tunçman)

Paylaş