havadurum

Tava Ciğerinin Eşsiz Tamamlayıcısı: Karaağaç Biberi Kurutma Süreci Başladı!

Tava Ciğerinin Eşlikçisi Karaağaç Biberi, Edirne'nin lezzet dolu hikayesine katkı sunmaya devam ediyor. Acılığıyla ünlü Karaağaç biberinin kurutma süreci başladı.

815

Tava ciğerin vazgeçilmez lezzeti, Edirne'nin özgün damak tatlarının başında geliyor. Bu lezzetin yanında yer alan ve acılığıyla ünlü Karaağaç biberinin kurutma süreci başladı. Karaağaç Mahallesi'nde mayıs ayında toprakla buluşturulan fideler, özenle yapılan bakımın ardından olgunlaşarak mahsul vermeye başladı. Tarladan topladığı biberler, üreticiler tarafından özenle iplere dizilerek gölgede kurutuluyor. Sonrasında ise bu eşsiz biberler, tava ciğeriyle birlikte restoranlarda servis ediliyor.9k=

Dededen toruna…

Biber üreticisi Tunahan Ule, AA muhabiri ile yaptığı röportajda, bu yıl 97 dönüm alanda tescilli Karaağaç biberi yetiştirdiklerini belirtti. Bu geleneksel lezzetin üretimi için büyük emek harcadıklarını dile getiren Ule tohumların dedelerinden kaldığını aktararak "15 Mayıs'ta diktiğimiz biberleri 16 Temmuz'da toplamaya başladık ve 20 Temmuz'da kurutmaya asarak süreci başlattık. Zorlu ancak anlamlı bir iş. Dikiminden toplamasına, kurutmasına kadar tüm aşamalarda özen gösteriyoruz." dedi.

2Q==

1 ton yaş biberden 70 kilo kuru biber elde ediliyor

Ule, ince kabuklu Karaağaç biberinin tava ciğerle mükemmel bir uyum yakaladığını vurguladı. bu sene 20 Temmuz'da astıkları ilk mahsul biberlerin 1 Eylül'de kuruyacağını dile getiren Ule, Bir ton yaş biberden 70 kilo kuru biber elde ettiklerini kaydetti.  Tava ciğerin yanında servis edilen bu biberlerin, yerel ciğerciler ve restoranlar tarafından tercih edildiğini söyleyen Ule, bu yıl 250 ton biber üretimi hedeflediklerini ve kurutma işleminin temmuzdan kasıma kadar süreceğini açıkladı. (AA)

 

Paylaş