havadurum

Tarihi Alan'da bayrak direkleri yenileniyor!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, tarihi alandaki bayrak direklerini yenileyerek, şehitler diyarındaki sembolleri daha da güçlendiriyor.

793

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, tarihi alandaki bayrak direklerini yenileyerek şehitler diyarındaki sembolleri daha da güçlendiriyor. 30 metreden yüksek tüm bayrak direkleri ve göndere çekilen bayraklar, rüzgâra karşı daha dirençli hale getirilecek.

30 Metreden yüksek direkler yenileniyor

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 30 metreden yüksek tüm bayrak direklerinin ve göndere çekilen bayrakların rüzgâra karşı direncini artırmak için çalışmalar başlatıldığı belirtildi.

Tarihi alanda titiz çalışmalar devam ediyor

Yapılan açıklamada, "Tarihi Alanımızın sembollerinden 'Dur Yolcu' başta olmak üzere 30 metreden yüksek tüm bayrak direklerimizin ve göndere çekilen bayraklarımızın rüzgâra karşı direncini artırmak için çalışmalara başladık. Titizlikle yürütülen çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından bayraklarımız dalgalanmaya devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Çanakkale ruhu dimdik kalacak

Yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren yetkililer, direklerin uzun yıllar boyunca sağlam durabilmesi için özel olarak üretilmiş malzemeler kullanıldığını ve çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağı müjdesini verdiler. Bu sayede Çanakkale'de şehitlik anıtlarının ve sembollerinin dimdik ayakta kalmaya devam edeceği vurgulandı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş