havadurum

Taksiciler zam istiyor! İBB’ye yüzde 65’lik talebe başvuruldu

İstanbul’da taksiciler, artan giderler nedeniyle taksimetre ücretlerine yüzde 65 zam talep ediyor. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, bu konuda İBB’ye resmi başvuruda bulundu.

1383

İstanbul’da taksiciler, artan giderler karşısında taksimetre ücretlerine yüzde 65 zam yapılmasını istiyor. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İBB’ye bu konuda resmi başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Taksicilerin zor durumu

İstanbul’da taksiciler, son dönemde yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon nedeniyle zor günler geçiriyor. Araç fiyatları, yakıt maliyetleri, işçilik ve parça giderleri yüzde yüz oranında artarken, taksimetre ücretleri ise yetersiz kaldı. Taksiciler, geçimlerini sağlayabilmek için daha fazla çalışmak zorunda kalıyor. Bu da hem taksicilerin hem de yolcuların memnuniyetsizliğine yol açıyor.

İBB’ye yüzde 65’lik zam talebi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İBB’ye taksimetre ücretlerine yüzde 65 zam yapılması talebinde bulunduklarını duyurdu. Aksu, yaptığı açıklamada, “Taksimetre ücret tarifeleri, indi-bindi tarifesi iyileşirse, istediğimiz oranda zam yapılırsa yolcunun şikayeti de ortadan kalkar. Taksici de gitmemezlik yapmaz” dedi. Aksu, ayrıca taksicilerin teknolojiye geçmesi ve trafiğe duyarlı taksimetre kullanması gerektiğini de vurguladı.

İstanbul’da taksi ücretleri ne kadar?

İstanbul’da son olarak 2022 yılında taksi ücretlerine zam yapılmıştı. Buna göre, taksi açılış ücreti 9,80 lira, indi-bindi ücreti ise 28,00 lira olmuştu. Taksicilerin talep ettiği yüzde 65’lik zam gerçekleşirse, taksi açılış ücreti 16,17 lira, indi-bindi ücreti ise 46,20 lira olacak. Bu da İstanbul’u Avrupa’nın en pahalı taksi kullanan şehirlerinden biri yapacak.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş