havadurum

Sütün önemi ve sağlıklı beslenme etkinliği

Çanakkale'de gerçekleşen "Sütün Önemi ve Sağlıklı Beslenme Etkinliği"nde, Vali İlhami Aktaş, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve diğer ilgili kurum temsilcileri ile öğretmenler, veliler ve öğrenciler bir araya geldi.

937

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa, Vali İlhami Aktaş, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Prof.Dr. Evren Karayel Gökkaya, Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Mutlu Önder, İlgili kurumların şube müdürleri ile personeli, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte; sütün sürdürülebilir gıda ve üretime katkıları, insan sağlığı ve beslenmemizdeki önemi hakkında bilgiler verildi. Dans ve folklor gösterileri ile süt temalı resim yarışması ödül ve hediye takdim töreni düzenlendi. Öğrenciler ayrıca; süt, kefir ve dondurma ikramlarıyla buluşarak keyifli vakit geçirdi.

“Büyüme döneminde kemik ve diş gelişimi için oldukça önemlidir”

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan yaptığı konuşmada; sütün, sağlıklı beslenmenin temelini oluşturduğunu vurguladı. Türkarslan; "Süt, kalsiyum, protein ve vitaminler açısından zengin bir besindir. Özellikle çocukluk ve büyüme döneminde kemik ve diş gelişimi için oldukça önemlidir. Yetişkinlerde ise kemik sağlığını korumaya, kas kütlesini artırmaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Süt ayrıca kalp hastalıkları, diyabet ve bazı kanser türlerine karşı da koruyucu etkiye sahiptir” ifadesine yer verdi.

“Öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandırılmalı"

Türkarslan, sütün önemini vurgulayarak, özellikle çocukluk döneminde süt içme alışkanlığının kazandırılmasının önemini de belirtti. Türkarslan; "Süt tüketimini artırmak için okullarda süt dağıtımı gibi programların yaygınlaştırılması, süt ve süt ürünlerinin daha uygun fiyatlı hale getirilmesi ve bu ürünlerin önemine dair bilinçlendirme çalışmaları yapılmalıdır. “Dünya Süt Günü"nün öğrencilerle birlikte kutlanması, sadece bir kutlama değil, geleceğe yapılan bir yatırımdır. Bu sayede çocuklarımıza sağlıklı beslenmenin önemini aşılayarak, daha sağlıklı ve bilinçli bir toplum inşa etmede önemli bir adım atmış oluyoruz. Bu kapsamda etkinliğe katılan herkese, sponsorlara, gönüllülere ve medyaya da teşekkürlerimi sunmak isterim. Birlikte çalışarak, “Dünya Süt Günü"nü unutulmaz bir etkinlik haline getirdik” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş