havadurum

Sürdürülebilir geleceğe katkı sağlayan Akçansa büyük ödülü aldı

Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) bu sene ilk kez düzenlediği 'Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri’nde büyük ödülün sahibi Akçansa oldu. Şirket, paydaş kapitalizmi metriklerinden ‘Yönetişim’, ‘Gezegen’, ‘İnsan’ ve ‘Refah’ alanlarında yapılan saha değerlendirmesini başarıyla tamamlayarak sürdürülebilir geleceğe değer katan bir kurum olduğunu kanıtladı.

1116

Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) bu sene ilk kez düzenlediği 'Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri’nde Akçansa, büyük ödülün sahibi oldu. Şirket, paydaş kapitalizmi metriklerinden ‘Yönetişim’, ‘Gezegen’, ‘İnsan’ ve ‘Refah’ alanlarında yapılan saha değerlendirmesini başarıyla tamamlayarak sürdürülebilir geleceğe değer katan bir kurum olduğunu kanıtladı.

Paydaş değerine sahip sürdürülebilir şirket

Akçansa, Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortak kuruluşu olarak faaliyet gösteren Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi. Şirket, ‘Gelecek için sorumlu çalışma’ ilkesiyle çevresel etkinin azaltılmasından toplumsal fayda sağlamaya kadar geniş ve kapsamlı olumlu etki yaratmaya çalışıyor. Bu başarılı çalışmalarıyla da önemli ödüllerin sahibi oluyor.

Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz, ödülle ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin en yüksek paydaş değerine sahip sürdürülebilir yapı malzemeleri şirketi olma vizyonuyla faaliyetlerimizi sürdürürken, yaptığımız çalışmalarla bu değerli ödüle layık görülmekten mutluluk duyuyoruz. Akçansa’nın yolu sürdürülebilir gelecekten geçiyor. Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim performansımız ile sektörümüzdeki güçlü yolculuğumuza devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız bu özel dönemde, büyük ödülün sahibi olmak sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetlerimiz için hepimize ilham ve motivasyon sağlıyor. Bu anlamlı ödülde emeği geçen tüm Akçansalıları tebrik ediyorum” dedi.

Su Gibi temalı Kalite Kongresi

KalDer tarafından ‘Su Gibi’ temasıyla 32’inci kez gerçekleştirilen Kalite Kongresi’nde sürdürülebilir geleceğe değer katan kurumlar törenle ödüllendirildi. Bu sene ilk defa düzenlenen ‘Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri’ kapsamında, Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 yılında iş dünyası ile paylaştığı paydaş kapitalizmi metriklerinden ‘Yönetişim’, ‘Gezegen’, ‘İnsan’ ve ‘Refah’ alanlarında yapılan saha değerlendirmesine katılan kurumlar arasından Akçansa, büyük ödülü kazanmaya hak kazandı. Akçansa, bu ödülle Türkiye’nin sürdürülebilir geleceğine katkı sağlayan bir öncü şirket olduğunu gösterdi.

(Erhan Taylan)

Paylaş