havadurum

Süper Kupa Maçı Nerede Oynanacak? Şanlıurfaspor’dan Flaş Açıklama!

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak ertelenen Süper Kupa maçının yeni adresi belli oldu. Şanlıurfaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Mustafa Çadırcı, Süper Kupa maçının Şanlıurfa’da oynanacağını duyurdu.

1596

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Suudi Arabistan’la yaptığı anlaşma gereği Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması gereken Süper Kupa maçı, Suudi Arabistan’ın Yemen’e düzenlediği hava saldırıları nedeniyle ertelenmişti. TFF, maçın yeni tarihini ve yerini belirlemek için çalışmalarını sürdürürken, son günlerde Şanlıurfa seçeneği ön plana çıkmıştı.

Şanlıurfaspor’dan Flaş Açıklama

Süper Kupa maçının Şanlıurfa’da oynanacağı iddiası, Şanlıurfaspor cephesinden de doğrulandı. Şanlıurfaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Mustafa Çadırcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Süper Kupa maçı Şanlıurfa’ya hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Çadırcı, paylaşımına Şanlıurfa’nın simgesi olan Balıklıgöl’ün fotoğrafını da ekledi.

Maçın Tarihi Belli Oldu Mu?

Süper Kupa maçının Şanlıurfa’da oynanacağına dair açıklama yapılmasına rağmen, maçın tarihi henüz netleşmedi. TFF, maçın ne zaman oynanacağına ilişkin bir duyuru yapmadı. Ancak bazı kaynaklara göre, maçın 2024 yılında, Şubat veya Mart ayında oynanması bekleniyor.

Süper Kupa Nedir?

Süper Kupa, Türkiye’de her sezon Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonu arasında oynanan tek maçlık bir turnuvadır. Eğer aynı takım hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası’nı kazanmışsa, Süper Kupa maçı Süper Lig ikincisi ile oynanır. Süper Kupa, 2006 yılından beri düzenlenmektedir. En çok Süper Kupa kazanan takım, 8 kezle Galatasaray’dır. Fenerbahçe ise 2 kez Süper Kupa’nın sahibi olmuştur.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş