havadurum

Süper Kupa İptal Mi Oluyor? Atatürk ve İstiklal Marşı’na Suudi Arabistan Engeli!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Turkcell Süper Kupa finali, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacak. Ancak maç öncesinde, Suudi yetkililerin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk posterlerine, tişörtlerine ve İstiklal Marşı’na izin vermemesi büyük bir krize yol açtı. Bu karar, iki kulübün yöneticileri tarafından şiddetle protesto edildi. Kamuoyunda da büyük tepki gördü.

1699

Galatasaray ve Fenerbahçe, bu akşam 20.45’te Turkcell Süper Kupa finali için Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da karşılaşacak. Ancak maç öncesinde, Suudi yetkililerin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk posterlerine, tişörtlerine ve İstiklal Marşı’na izin vermemesi büyük bir krize yol açtı. Bu karar, iki kulübün yöneticileri tarafından şiddetle protesto edildi. Kamuoyunda da büyük tepki gördü.

Suudi Arabistan’da Oynanacak Süper Kupa Finali Kamuoyunda Tepki Çekti

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Turkcell Süper Kupa finali, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacak. Bu karar, iki kulübün Divan Kurulları tarafından eleştirildi. Kamuoyunda da büyük tepki topladı.

Suudi Yetkililer Atatürk Posterlerine ve İstiklal Marşı’na İzin Vermiyor

Dev derbiye saatler kala, maçın oynanmaması riski ortaya çıktı. Suudi Arabistanlı yetkililer, stadyuma getirilecek olan Mustafa Kemal Atatürk posterlerine, tişörtlerine ve İstiklal Marşı’na izin vermedi. Bu durum, iki takımın yöneticileri arasında krize neden oldu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: “Atamızın Sözünü Pankartla Taşımak İstiyorduk”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Suudi yetkililerin tutumunu kınadı. “Atamızın ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünün yazılı olduğu pankartla maça çıkacaktık ancak anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmedi. Tam belli değil, duruma bakacağız.” dedi.

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan: “İstiklal Marşı’na İzin Verilmezse Sahaya Çıkmıyoruz”

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan da Suudi yetkililerin kararına tepki gösterdi. “İstiklal Marşı’na izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz.” diyerek maçın oynanmaması ihtimalini dile getirdi.

TFF’den Açıklama Geldi

TFF, Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa öncesi yaşanan İstiklal Marşı kriziyle ilgili açıklama yaptı. TFF'nin açıklamasında, Norm Ender'in İstiklal Marşı'nı okuyacağı belirtildi. TFF’den yapılan açıklamada “Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır” ifadelerine yer verildi.

(Haber Merkezi)

Paylaş