havadurum

Su hatlarının yenilenmesi’nde geçici kabul yapıldı

Bozcaada’nın su hatlarının yenilenmesi için 2020 yılında başlayan projede geçici kabul yapıldı. %50’si hibe, %50’si de Bozcaada Belediyesi bütçesinden 20 yıl taksitle gerçekleşen projede 25 yıl boyunca anakarada bulunan su kaynaklarından adamıza su sağlanması garanti altına alınmış oldu.

632

2020 yılında başlayan ve toplam yaklaşık 40 km’lik su hatlarının yenilenmesi projesinde sona gelindi. 45 aydır devam eden projede geçici kabul yapıldı. %50’si hibe, %50’si de Bozcaada Belediyesi bütçesinden 20 yıl taksitle gerçekleşen projede geçici kabul imzaları atıldı.

SUKAP kapsamında 2020 yılında inşaatına başlanılan İçme Suyu Hatları Yenileme Projesi’nin geçici kabulü 29 Mayıs 2024 tarihinde İLBANK yetkileri ve Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe tarafından imzalanarak sonuçlandı. 45 ay süren çalışmalar boyunca ada içinde 1.424 abonenin bağlanması 90, 110, 140, 200, 250 ve 315 mm çaplarında 16 km boru döşenmesi, 45 adet yangın hidrantının acil durumlar için yerleştirilmesi, iki adet depo ve diğer sanat yapıları ile anakarada 250, 315, 355 mm çaplarında 20 km boru döşenmesi, 3 adet ana yapı ve sanat yapılarının yapılması işleri tamamlandığı belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Önümüzdeki 25 yıl boyunca anakarada bulunan su kaynaklarından adamıza su sağlanması bu proje ile garanti altına alınmış olup bu büyüklükte bir projenin %50'lik kısmı bedelsiz, kalan %50'si ise 20 yıl taksitle belediye kaynakları optimumda kullanılarak tamamlanmıştır” denildi.

Ayrıca, “Gerek proje aşamasında, gerekse inşaat aşamasında adamızın su ihtiyacını karşılamak üzere bu projeyi başlatan önceki belediye başkanımız Dr. Hakan Can Yılmaz'a, projenin doğru imalatı için elinden gelenden fazlasını yapan İller Bankası görevlilerine, işin yüklenicisi Maksomer-Nebula ortaklığına, destek olan diğer kurum ve kuruluş çalışanlarına, belediyemiz adına projeyi takip eden Ahmet Kocamış'a ve diğer mesai arkadaşlarımıza, projenin gerçekleşmesi için desteğini eksik etmeyen İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Bülent Turan'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklaması yapıldı.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş