havadurum

Starlink Türkiye genel müdürü açıklandı! Kemal Geçer kimdir?

Starlink’in Türkiye macerasında yeni adımlar atılmaya devam ediliyor. Aralık 2020’de Türkiye’de faaliyete geçen Starlink Turkey genel müdürünün Kemal Geçer olduğu duyuruldu.

3870

Elon Musk, Türkiye’deki faaliyetlerini büyütmeyi sürdürüyor. Vatandaşlar Starlink için de heyecanlı bir bekleyiş içinde. Elon Musk ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşmelerin ardından Aralık 2020’den beri faaliyette olan Starlink Turkey’in genel müdürü de belli oldu.

Kemal Geçer’in Çocukluk ve Eğitim Yılları

Kemal Geçer, 1984 yılında Antalya’da doğdu. Almanya’da Schumpeter School of Business and Economics’i bitirdi ve ardından yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kendi ifadesiyle ilk startup girişimini henüz 18 yaşında kendi birikimleriyle kurdu.

Kemal Geçer’in Kariyer Basamakları

Kemal Geçer, kariyerine M&A Danışmanlık şirketinde başladı ve henüz junior olarak çalışırken 100 milyon dolarlık bir proje kazandırdı. Daha sonra PwC’de DAX30 şirketlerine projelerde çalıştı ve buradan ayrıldığı gün kendi danışmanlık şirketini kurdu. Bir girişimci olarak sıfırdan başlayıp, ekip kurup, danışmanlık projeleri aldı ve uluslararası projeler yönetti.

Sağlık sektöründe bir şirkette genel müdür olarak şirketin yeniden yapılandırmasını yöneten Kemal Geçer, sadece iki sene içerisinde EMEA bölgesinde 20 ülkede satış ağlarını oluşturdu. 31 yaşına geldiğinde Lufthansa Group’un en genç genel müdürü olma fırsatını yakaladı. Lufthansa Hava Yolları’nın Türkiye ve Irak’tan sorumlu genel müdürlük görevini 2016 yılından 2022 yılına kadar sürdürdü ve üç kez 40 yaş altı başarılı CEO ödülü aldı.

Kemal Geçer’in Tesla ve Starlink Macerası

Kemal Geçer, 2022 yılında Tesla’nın Türkiye CEO’su olarak atandı[3][3] 4. Tesla’nın Türkiye pazarına girmesi için çalışmalar yürüten Kemal Geçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Elon Musk arasında gerçekleşen görüşmede de yer aldı. Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için Musk’a çağrı yaptı ve Türkiye’nin uzay programında SpaceX ile iş birliği imkanlarından bahsetti.

Erdoğan ile Musk’ın görüşmesinden dokuz gün sonra, Elon Musk’ın Türkiye’deki diğer şirketi Starlink Turkey’de de önemli bir değişiklik yaşandı. Aralık 2020’de kurulan Starlink Turkey’e genel müdür olarak, Tesla Türkiye’nin genel müdürü Kemal Geçer atandı. Hem Tesla Türkiye hem de Starlink Turkey’in genel müdürlüğünü yürüten Kemal Geçer, Elon Musk’ın Türkiye’deki en güvendiği isim oldu.

Starlink Turkey, Elon Musk’ın uzay interneti projesi olan Starlink’in Türkiye operasyonlarını yürütüyor. Starlink, dünyanın her yerine uydu üzerinden internet erişimi sağlamayı amaçlıyor. Starlink’in Türkiye’de faaliyete geçmesi için gerekli izinlerin alınması ve altyapının kurulması için Kemal Geçer çalışmalarını sürdürüyor.

Kemal Geçer’in Kişisel Hayatı

Kemal Geçer, evli ve iki çocuk babasıdır. Kendisi gibi başarılı bir kariyer sahibi olan eşi, bir uluslararası şirketin Türkiye’deki finans direktörüdür. Kemal Geçer, boş zamanlarında ailesiyle vakit geçirmeyi, kitap okumayı, spor yapmayı ve seyahat etmeyi seviyor. Ayrıca birçok üniversitede, ekonomi zirvelerinde ve uluslararası şirketlerin daveti üzerine konuşmacı olarak bilgi ve deneyimlerini paylaşıyor.

(Saim Tunçman)

Paylaş