havadurum

Stantlar kuruldu, bilgilendirilmelerde bulunuldu

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla stantlar kuruldu.

679

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Meme Kanserinde erken teşhis ve taramanın önemi konusunda farkındalık yaratmak ve konu ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacı ile Çanakkale 17 Burda AVM'de stand açıldı, kadınlar bilinçlendirilerek broşür dağıtıldı. Açılan standı İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Aslı Okan

Ve Halk Sağlığı Hizmetleri Yöneticileri tarafından da ziyaret edildi.

"Erken teşhiste en önemli faktör, kişinin bu konuda bilinçlendirilmesidir"

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda Meme Kanserinde Tanı ile ilgili paylaşımda bulunularak; "Erken evrede meme kanserleri diğer kanser çeşitlerinde olduğu gibi ileri dönemlere gelene kadar belirgin bir belirti vermeyebilir. Erken teşhiste en önemli faktör, kişinin bu konuda bilinçlendirilmesidir. Bu nedenle, meme kanserinin erken tanısı için önerilen kontrol programlarını uygulamanız çok önemlidir. Meme kanserine erken evrede tanı konması, tedavinin başarıya ulaşma ve hayatta kalma şansını arttırır. Erken tanı için üç temel yöntem uygulanabilir. Bunlar; evde kendi kendine yapılan meme kontrolleri ( Kadınların 20 yaşından sonraki dönemde, her ay memelerini kendi kendilerine muayene etmeleri gereklidir.)Meme dokusu içerisinde herhangi bir şüpheli kitle ele geldiğinde vakit geçirmeden doktora başvurunuz. Ayrıca 40-69 yaş arası kadınların 2 yılda bir mamografi tetkiklerini yaptırmaları gerekmektedir. Unutmayalım ki; Erken teşhis hayat kurtarır" ifadelerine yer verildi.

(Gökhan Özkurnaz)

Paylaş