Stajyerlere yönelik kapsamlı oryantasyon eğitimi düzenlendi

Çan Devlet Hastanesi, staj yapacak öğrencilere yönelik düzenlediği oryantasyon eğitimi ile hastanenin genel yapısından hasta güvenliğine kadar birçok önemli konuyu ele aldı. Eğitime yoğun ilgi gösteren öğrenciler, teorik ve pratik bilgileri yerinde öğrendiler.

535

Çan Devlet Hastanesi (ÇDH), staj yapacak öğrencilere yönelik kapsamlı bir Oryantasyon Eğitimi düzenledi. Eğitimde, hastanenin genel yapısı, departmanlar, hasta kabul ve yönlendirme gibi temel bilgilerden tutun da hasta güvenliği, etik değerler ve iletişim becerilerine kadar birçok önemli konu ele alındı. Çan Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada; “Çan Devlet Hastanemizde staj yapacak olan öğrencilerimizin oryantasyon eğitimleri yapılarak tamamlanmış olup stajyerlerimiz eğitimlerine başlamışlardır. Eğitim Öğretim Yılı Döneminde görev yapacak olan stajyerlerimize Çan Devlet Hastanesi Yönetim ekibi ve çalışanları olarak başarılar dileriz” denildi.

Öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Hastanede staja başlayacak öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde, teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalara da yer verildi. Katılımcılar, hastanenin farklı departmanlarını gezerek görev alanlarını tanıma imkanı yerinde izlediler.

Öğrencilere hastanenin işleyişi hakkında bilgi verildi

Eğitimde, ÇDH'nin genel yapısı, fiziki imkanları ve sunduğu sağlık hizmetleri hakkında hastane personeli tarafından öğrencilere detaylı bilgiler verildi. Staj için gelen öğrencilere, hastanenin hangi branşlarda hizmet verdiği ve hangi departmanların nerede yer aldığı hakkında bilgiler verildi.

Stajer öğrencilere hasta kabul ve yönlendirme anlatıldı

Hastaların hastaneye kabulü ve yönlendirme süreci de eğitimde ele alınan önemli konulardan biri oldu. Hastane yönetimi olarak staj öğrencilerine, hastaların ilk muayeneye nasıl yönlendirileceği, hangi tetkiklerin yapılacağı ve hangi branşa sevk edileceği konusunda bilgiler aktarıldı.

Yapılan eğitimde hasta mahremiyetinin korunması anlatıldı

Eğitimde, hasta güvenliğinin ve etik değerlerin önemi vurgulandı. Katılımcılara, hasta mahremiyetinin korunması, hasta haklarının gözetilmesi ve tıbbi hatalardan kaçınmanın yolları hakkında bilgiler aktarıldı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş