Sporcular üzerinde egzersiz sonrası hidroterapi araştırması başlıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde yürütülecek ARDEB 1001 projesi, sporcular üzerinde egzersiz sonrası hidroterapi ve fonksiyonel gıda desteğinin antrenman ve toparlanma sürecine etkisini araştıracak.

473

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Doç. Dr. Günay Eskici’nin yürütücülüğünde, önemli bir araştırma projesine imza atıyor. Proje ekibi, üniversitenin öğretim üyeleri Doç. Dr. Rahime Özlem Öztopuz, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Ovalı ve Dr. Öğr. Üyesi Buket Güngör ile Kırklareli Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi İhsan Karaboğa’dan oluşuyor. Ayrıca, Arş. Gör. Mehmet Doğan ve doktora öğrencisi Osman Emir Saraç proje kapsamında bursiyer olarak görev alacak.

Projenin amacı ve önemi

Toplam 1,500,000 TL bütçeyle desteklenen ARDEB 1001 projesi, sporcular üzerinde egzersiz sonrası hidroterapi ve fonksiyonel gıda desteğinin antrenman ve toparlanma sürecine etkisini araştıracak. Bu araştırma, konu hakkında yapılan ilk bilimsel çalışma olma özelliği taşıması açısından dikkat çekiyor. Projenin, sporcu sağlığı ve performansına katkı sağlamasının yanı sıra toplum sağlığı, yaşam kalitesi, sürdürülebilir çevre ve enerji ile ekonomik etkileri hakkında önemli bilgiler sunması bekleniyor. Bu yenilikçi proje, sporcuların antrenman sonrası iyileşme süreçlerini daha verimli hale getirerek, spor performansını artırmayı hedefliyor. Bilimsel araştırmanın sonuçları, spor camiasına ve geniş topluma fayda sağlayacak önemli veriler sunması açısından büyük önem taşıyacak.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş