havadurum

SPK Sözleşmesi Yenileme Nasıl Yapılır? Ziraat Bankası Müşterileri Dikkat!

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) yaptığı yeni düzenlemeler sonucunda, yatırım hesabı olan Ziraat Bankası müşterilerinin sözleşmelerini yenilemesi gerekiyor. Peki, SPK sözleşmesi yenileme nasıl yapılır? İşte, Ziraat Bankası müşterilerinin bilmesi gerekenler…

1307

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yatırım hizmetleri sunan kurumların müşterileriyle yapmaları gereken sözleşmelerde bazı değişiklikler yaptı. Bu değişiklikler, 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi1. Bu kapsamda, Ziraat Bankası müşterilerinin de yatırım hesapları için sözleşmelerini yenilemesi gerekiyor. Aksi takdirde, müşterilerin yatırım hesaplarına erişimi kısıtlanabilecek2.

SPK sözleşmesi yenileme işlemi, Ziraat Bankası’nın internet şubesi veya mobil uygulaması üzerinden kolayca yapılabiliyor. İşte, adım adım SPK sözleşmesi yenileme nasıl yapılır?

SPK Sözleşmesi Yenileme Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası internet şubesi üzerinden SPK sözleşmesi yenileme

Ziraat Bankası internet şubesine giriş yapın. Ana sayfada yer alan “Yatırım” menüsünü tıklayın. Açılan sayfada “Ziraat Yatırım (Borsa)” seçeneğini seçin. Karşınıza çıkan ekranda “ZRY (Borsa) Hesap Açılışı” butonuna tıklayın. Sözleşme metnini okuyun ve onay kutucuğunu işaretleyin. “Devam Et” butonuna basın. Sözleşme yenileme işleminiz tamamlanmış olacak3.

Ziraat Bankası mobil uygulaması üzerinden SPK sözleşmesi yenileme

Ziraat Bankası mobil uygulamasına giriş yapın. Ana sayfada yer alan “Yatırım ve Borsa İşlemleri” menüsünü tıklayın. Açılan sayfada “Borsa İşlemleri (Ziraat Yatırım)” seçeneğini seçin. Karşınıza çıkan ekranda “Borsa Hesap Açılışı” butonuna tıklayın. Sözleşme metnini okuyun ve onay kutucuğunu işaretleyin. “Devam Et” butonuna basın. Sözleşme yenileme işleminiz tamamlanmış olacak4.

SPK sözleşmesi yenileme işlemine dair dikkat edilmesi gerekenler

SPK sözleşmesi yenileme işlemi yapabilmek için, Ziraat Bankası sisteminde kayıtlı imza görselinizin olması gerekiyor. Eğer imza görseliniz yoksa veya güncel değilse, en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek imza görselinizi tanımlatabilirsiniz.

SPK sözleşmesi yenileme işlemi yapabilmek için, ayrıca uygunluk anketinden risk 3 ve üzerinde puan almanız gerekiyor. Uygunluk anketi, yatırım hizmetleri sunan kurumların müşterilerinin risk profillerini belirlemek için uyguladıkları bir testtir. Uygunluk anketine internet şubesi veya mobil uygulama üzerinden erişebilirsiniz.

SPK sözleşmesi yenileme işlemi yapabilmek için, son olarak iletişim adresinizin Türkiye’de olması gerekiyor. Eğer iletişim adresiniz yurtdışında ise, hesabınıza 100.000 TL üstünde bakiye yatırmanız ve 0850 22 22 799 numaralı çağrı merkezine ya da info@ziraatyatirim.com.tr mail adresine bilgi vermeniz gerekiyor. Aksi takdirde, internet işlem yetkiniz kısıtlanabilir.

SPK sözleşmesi yenileme işlemini yapmak için son tarih 30 Haziran 2021’dir. Bu tarihe kadar sözleşmenizi yenilemeyen müşterilerin yatırım hesaplarına erişimi engellenebilir. Bu nedenle, Ziraat Bankası müşterilerinin SPK sözleşmesi yenileme işlemini bir an önce yapmaları tavsiye edilir.

Paylaş