havadurum

SpaceX Mühendisi Yiğit Tokbey Motosiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

SpaceX’te önemli projelerde görev alan Türk asıllı uzay mühendisi Yiğit Tokbey, ABD’de meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybetti.

1211

ABD’nin California eyaletinde, çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında bir Türk vatandaşı yaşamını yitirdi. Kazada ölen kişinin, SpaceX’te kıdemli fırlatma mühendisi olarak çalışan 31 yaşındaki Yiğit Tokbey olduğu belirlendi. Tokbey’in annesi eski manken Hülya Yiğitalp, babası ise iş insanı Rıfat Tokbey. Aile, oğullarının cenazesini Türkiye’ye getirmek için gerekli işlemleri başlattı.

SpaceX’te Önemli Projelerde Görev Aldı

ABD’nin California eyaletinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden kişinin, Türk asıllı uzay mühendisi Yiğit Tokbey olduğu ortaya çıktı. Tokbey, SpaceX’te Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarının fırlatılmasında kıdemli fırlatma mühendisi olarak görev alıyordu.

Ailesi Türkiye’ye Getirecek

Tokbey’in annesi eski manken Hülya Yiğitalp, babası ise iş insanı Rıfat Tokbey. Aile, 31 yaşındaki oğullarının cenazesini Türkiye’ye getirmek için gerekli işlemleri başlattı. Tokbey’in cenazesi, Adana’da toprağa verilecek.

Kazanın Nedeni Araştırılıyor

Kaza, Orcutt yakınlarında çok sayıda aracın çarpışması sonucu meydana geldi. Kazanın kesin nedeni ise henüz belirlenemedi. Aileye yakın kaynaklar, Tokbey’in motosiklet kullandığı sırada kazaya karıştığını söyledi.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş