havadurum

Sosyal medyada “Tayyargiller” olarak bilinen çiftin mal varlığına el konuldu

Sosyal medya fenomenleri Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz’ün vergi kaçakçılığı ve sahtecilik suçlamalarıyla ilgili soruşturma kapsamında tüm mal varlıklarına el konulduğu ortaya çıktı.

1176

Lüks yaşamlarıyla dikkat çeken ve sosyal medyada ürün pazarlayan Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz çiftinin vergi kaçakçılığı ve sahtecilik suçlamaları nedeniyle tüm mal varlıklarına el konuldu. Çiftin güzellik merkezi, araçları, altınları ve banka hesaplarına bloke konuldu.

Soruşturma 24 Kasım’da başladı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada “Tayyargiller” olarak bilinen ve lüks yaşamlarıyla dikkat çeken Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz çifti hakkında 24 Kasım 2023 tarihinde soruşturma başlattı. Soruşturma, çiftin resmi belgede sahtecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, malvarlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizlemek ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarından şüpheli olduğu iddiası üzerine yürütülüyor.

Yurt dışı çıkış yasağı ve mal varlığına el koyma kararı

Soruşturma dosyasına erişim engeli getirilirken, Öz çifti ve Özlem Öz’ün annesi hakkında yurt dışı çıkış yasağı verildi. Ayrıca, Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz’ün taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına el konulma kararı alındı. Çiftin güzellik merkezi, lüks araçları, altınları ve banka hesaplarına bloke konulduğu öğrenildi.

(Haber Merkezi)

Paylaş