havadurum

Somer Şef’in 22.5 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava sona erdi! İşte mahkemenin kararı…

MasterChef’in ünlü şeflerinden Somer Sivrioğlu, Beşiktaş’ta kendisine ait restoranın istinat duvarının çökmesi sonucu bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

9548

MasterChef’in ünlü şeflerinden Somer Sivrioğlu, Beşiktaş’ta kendisine ait restoranın istinat duvarının çökmesi sonucu bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Sivrioğlu’nu “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak ceza, sanığın duruşmalardaki iyi hali ve pişmanlığı nedeniyle 4 yıl 2 aya indirildi. Peki, Somer Şef’in savunması neydi, diğer sanıklara ne ceza verildi, karar nasıl karşılandı? İşte detaylar…

Somer Şef’in savunması neydi?

Somer Sivrioğlu, duruşmalarda verdiği savunmalarda, restoranın istinat duvarının tehlikeli olduğunu bilmediğini, duvarın belediyenin sorumluluğunda olduğunu düşündüğünü, ülkemde de bir restoranım olsun diye iyi niyetle kiraladığını söyledi. Sivrioğlu, duvarın kendisine ait olduğunu bilseydi kiralamayacağını da ifade etti. Ayrıca olaydan sonra büyük üzüntü duyduğunu ve mağdurlara yardım etmeye çalıştığını belirtti.

Diğer sanıklara ne ceza verildi?

Davada yargılanan diğer sanıklar arasında restoranın işletmeci ortağı Kadri Berk Cemail, mülk sahipleri Kazım Evirgen ve Mehmet Evirgen de vardı. Mahkeme, bu sanıkları da aynı suçtan 5’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak bu cezalar da sanıkların iyi halleri ve pişmanlıkları nedeniyle 4’er yıl 2’şer aya indirildi.

Karar nasıl karşılandı?

Mahkemenin verdiği karar, taraflar arasında farklı tepkilere neden oldu. Somer Sivrioğlu ve diğer sanıkların avukatları, kararı temyiz edeceklerini açıkladılar. Ölen eski diplomat Ahmet Muhammed Salem Lubbad’ın yakınlarının avukatları ise kararı yeterli bulmadıklarını ve daha ağır cezalar verilmesini istediklerini söylediler. Yaralanan Baha Eddin Ali Hafez Shanableh’in avukatları ise kararı memnuniyetle karşıladıklarını ve adaletin yerini bulduğunu ifade ettiler.

(Haber Merkezi)

Paylaş