havadurum

Sokak ortasında darp eden polisler açığa alındı

Çanakkale Çan'da sokak ortasında iki kişiye darp uygulayan polislerin görüntüleri ortaya çıktı. Çan Kaymakamlığı tarafından iki polisin açığa alındığı öğrenildi.

2502

Çan ilçesinde sokak ortasında iki kişiye darp uygulayan polisler ilçede büyük tepki uyandırdı. Polislerin görüntüleri ortaya çıkarken, Çan Kaymakamlığı tarafından iki polisin açığa alındığı ve gözaltı işlemi uygulandığı öğrenildi.

Olay dün gece Çan ilçesi Hacı İbrahim Bodur Caddesi üzerinde meydana geldi. Birkaç araca çarparak kazaya yapan araç sürücüsü polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Polis ekibi tarafından yakalanan kişilerle polis arasında arbede çıktığı, polise yumruklu saldırı olduğu ileri sürülürken, polis tarafından dövülen kişilerin görüntüleri ortaya çıktı. Polisin copla ve küfrederek sokak ortasında darp ettiği vatandaşların hastanede tedavi gördüğü vücutlarında kırıklar olduğu öğrenildi.

İki polis gözaltında bakanlıktan müfettiş istendi

Olay Çan ilçesinde tepki çekerken, Çan Kaymakamlığı tarafından iki polisin açığa alındığı ve gözaltı tutulduğu öğrenildi. Polislerin mahkeme çıkarılacağı bilgisine ulaşılırken, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nün İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istedikleri öğrenildi.

Yetkililer konuyla ilgili olarak; “Vatandaşımıza yönelik böyle bir muamele asla kabul edilemez. Söz konusu polisler açığa alındı ve gözaltında tutuluyorlar. Ne olursa olsun, bu davranış polis teşkilatının kabul edeceği bir durum değildir” dediler.

(Seçkin Sağlam)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş