havadurum

Sokak kedisinin midesinden toka çıktı!

Mahalle sakinleri tarafından merkeze getirilen kedinin, başhekimi Veteriner Hekim Abdullah Tetik liderliğindeki bir ekip tarafından muayenesi yapıldı.

907

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, sahipsiz bir kedinin beklenmedik sağlık sorunu hayvanseverleri ve yetkilileri harekete geçirdi. Mahalle sakinleri tarafından fark edilen kedinin acil durumu, Osmaneli Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ekiplerini seferber etti.

Kedinin Acil Durumu

Osmaneli'de yaşayan hayvanseverler, sahipsiz bir kedinin acil yardıma ihtiyacı olduğunu fark etti. Hemen harekete geçerek kedinin Osmaneli Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilmesini sağladılar.

Hayat Kurtaran Cerrahi Operasyon

Kediyi merkeze getirildiğinde, öncelikle bir muayene gerçekleştirildi. Şanslı bir şekilde, kedinin herhangi bir kırık veya yaralanma taşımadığı belirlendi. Ancak, endoskopi sonuçları, kedinin midesindeki bir saç tokası parçası ve kıl yumağının bağırsağını tıkadığını gösterdi. Veteriner Hekim Abdullah Tetik ve ekibi, kedinin hayatını kurtarmak için hemen harekete geçti. Yaklaşık bir saat süren bir cerrahi operasyonla, toka parçası bağırsak ameliyatıyla midesinden çıkarıldı. Bu operasyon, kedinin sağlığına kavuşmasını sağladı.(AA)

Paylaş