Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme!

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci başkanlığında yeniden ele alınıyor.

475

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci başkanlığında, Sahipsiz Sokak Hayvanlarına Yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri yeniden başladı.

Hayvan Hakları Savunucularının Tepkisi

Hayvan hakları savunucularının Meclis’e gelerek komisyon toplantılarını izlemeye çalışması sırasında, televizyonun kaldırılması muhalif milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Bu durum, tartışmaları beraberinde getirdi.

Gergin Anlar Yaşandı!

Muhalif vekiller, televizyonun tekrar kurulmasını talep etti ancak bu talep reddedildi. Bunun üzerine, tartışmalar büyüdü ve komisyon görüşmelerine 5 dakika ara verildi. Aradan sonra komisyon tekrar toplanarak kanun teklifini görüşmeye devam etti.

"Ötanazi" Kelimesi Çıkartılacak

Kanun teklifine ilişkin görüşmeler sırasında yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, teklif metninde yer alan "ötanazi" kelimesi çıkarılacak. Bunun yerine, "Veterinerlik Hizmetleri Kanunu’nun 9 Maddesi’nin 3. Fıkrası’nda yer alan hükümler uygulanır." hükmü eklenecek.

Teklifin Detayları ve Yeni Düzenlemeler

Hayvan hakları savunucularının yakından takip ettiği bu değişiklik teklifi, hayvanların yaşam haklarının korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Komisyondaki görüşmelerin gergin geçmesine rağmen, teklifin ilerleyen süreçte nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş