havadurum

SMA hastası Merve bebek için mucize gerçekleşti

SMA Tip 1 hastası Gelibolulu Merve bebek için yürütülen tedavi kampanyası mutlu sonla bitti. Merve bebek, yakında ailesiyle birlikte Dubai’ye uçarak hayat kurtarıcı tedaviye başlayacak.

2045

SMA Tip-1 teşhisi konulan Merve bebek ve ailesi 2 senedir mücadele ediyor. SMA Tip-1, ölümcül bir kas hastalığı ve tedavisi için 2 milyon dolar gerekiyor. Merve bebek, tedavi olmadan yaşama şansı çok az olan SMA Tip-1 hastalarından biri.

Gelibolu halkı Merve’nin yanında

Merve bebek için Gelibolu halkı seferber oldu. Kampanya süreci boyunca Merve’nin gönüllüleri, onun sağlığı için sabah akşam demeden çalıştı. Merve bebek için çeşitli etkinlikler, canlı yayınlar düzenlendi. 7 yaşından 70 yaşına kadar çok sayıda gönüllüsü olan Merve bebek için az demeden herkes çalıştı.Gelibolu Belediyesi de kampanyaya destek verdi.

Bir Euro Bir insan platformu devreye girdi

Tedavi masrafları için gerekli olan meblağın yüzde 75’i toplandığında, “Bir Euro bir insan” platformu kampanyaya dahil oldu. Platform, Merve bebek için sosyal medyada büyük bir kampanya başlattı.

Merve bebek Dubai’ye uçacak

Merve bebek için gerekli olan 2 milyon dolar toplandı. Merve bebek, tedavi için en kısa zamanda ailesiyle birlikte Dubai’ye uçacak. Dubai’de, Merve bebek için hayat kurtarıcı bir ilaç uygulanacak. (Damla Yeltekin)

Paylaş