havadurum

"Sizler bavul siyasetine alışmışsınız"

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, geçtiğimiz seçim sürecini değerlendirdi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erte, "Biz konjektöre göre siyaset üreten bir yönetim değiliz. Şu an geldiğimiz noktada Ana Muhalefet Partisi olarak kamuoyunun ve partililerimizin dediklerini dikkate alarak değişim ve dönüşüm sürecine inanıyoruz" dedi

1559

CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, 14 Mayıs ve 28 Mayıs`ta gerçekleşen seçim sürecini değerlendirdi. Erte`nin, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunduğu açılamasına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Merkez İlçe Yöneticileri de katıldı. Çanakkale CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte konuşmasına Yenice`de toprağa verilen şehit ailesine baş sağlığı dileyerek başladı. CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, 2 turda gerçekleştirilen seçimden söz ederek, seçim sürecinde Çanakkale CHP`nin çalışmalarından dolayı parti üyelerine teşekkür etti. Erte konuşmasında "Biliyorsunuz, mayıs ayı içerisinde Türk demokrasi tarihinin en önemli seçimleri dediğimiz 14 ve 28 Mayıs tarihinde 2 turlu bir seçim süreci yaşadık. Millet ittifakı olarak seçim birlikteliği yaptığımız partilerle birlikte örgütlerimizin özverili çalışmalarıyla birlikte hareketli ve başarılı bir süreç geçirdik. Cumhurbaşkanı adayımız, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde Çanakkale`de ezici bir üstünlükle birinci oldu. Yine 14 Mayıstaki Milletvekili seçimlerinde 4 milletvekilliğinin 2 tanesini kazanarak, 1 Milletvekili İYİ Parti, 1 Milletvekili de AKP kazanmış oldu. Yani seçimin Çanakkale`de kazananı Cumhuriyet Halk Partisi, kaybedeni de AKP olmuştur. Çünkü AKP elindeki 2 milletvekilinin 1 tanesini kaybetti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 30`u dahi bulamadılar. Ben, bu seçimde örgütümüz adına görev alarak sandık güvenliğinin sağlanması için büyük bir özveriyle çalışan tüm örgütümüze bu seçimlerde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu adına tercihini kullanan tüm Çanakkale`li hemşehrilerimize CHP Merkez İlçe Örgütü olarak teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

"Bavulunu topla demek sözle olmaz"
Geçtiğimiz günlerde Çanakkale Belediyesi Meclis toplantısında yaşanan bavul gerginliğine de yer veren Çanakkale CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, bavulun cevabını Çanakkale sandıklarında verildiğinin altını çizdi. Çanakkale CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte "Geçtiğimiz günlerde AKP`li bir yönetici kameraların karşısına mor bir bavulla çıkmış, Çanakkale Belediye Başkanına atıp tutuyor. Çanakkale Belediye Başkanına `Bavulunu topla` demek sözle olmaz. AKP bunun yanıtını Çanakkale`deki yerel seçimlerde aldı. Şunu iyi bilin ki, daha da alacaksınız. Demokrasinin gereği sandıktır. Sandıktan çıkan sonuçta herkesin kabul etmesi gereken bir durumdur. Ama, siz AKP`liler bunu kabul edecek bir durumda değilsiniz. Bu sizin için böyle olmuyor. Bunun sonuçlarını daha önceki seçimlerde de tekrar bir şekilde seyrettik. Biliyorsunuz 7 Haziranda yapılan Milletvekilliği seçimlerinde AKP iktidarı kaybetmiş, hükümet kurma görevini Muhalefet Partisi Genel Başkanına bile vermemişti. Ve ardından kısa bir dönem sonra da tekrar 6 Kasımda seçimler yapılmıştı. Yine 2019`daki İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde zarftan çıkan 4 oydan 3 tanesini kabul ettiniz. Birini kabul etmeyerek seçimleri iptal ettirdiniz. O seçim sonrası bavullarla olmayan delilleri mahkemeye götürdüğünüzü unutmadık ve unutturmayacağız da. Sizler, bavul siyasetine alışmışsınız. Tabii ki İstanbul`da ki seçmen size bunun yanıtını sizin anlayacağınız dille verdi. 20 bin olan oy farkını 820 bine çıkardı" diyerek İstanbul seçimlerinden örnek verdi.

"Pilav meselesinin cevabını Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan size gösterdi"
Mecliste tartışmalara neden olan bir diğer konuya da değinen Çanakkale CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte "Aynı şekilde Çanakkale`de dilinize doladığınız ama kesinlikle bir yalan olan pilav meselesini Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan da seçimin sonuçlarıyla, seçmenden aldığı büyük destekle ve oy oranını arttırarak sizlere gösterdi. AKP`liler bunun daha sonraki seçimlerde de böyle bir sonuç olacağını şimdiden görüyorlar. Ama sizin bunu anlayacağınız yok. Çünkü bunu anlayabilmeniz için daha kaç seçim geçireceğiz bunu zaman gösterecek" dedi.

"Sizin o koltukta oturmamanız gerekiyor"
Çanakkale Belediyesi Meclis toplantısında alınan tavra eleştirilerde bulunan Çanakkale CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte "Sayın Yönetici, o bavul Çanakkale`deki seçim sonuçlarına bakıp sizin o partide, o koltukta oturmamanız gerektiğini gösteriyor. Çünkü Çanakkale`deki adayı yüzde 30`un altında kaldı. Çünkü Çanakkale`de de seçimi kaybettiniz. Daha önceki açıklamalarda dediğim gibi Çanakkale`de yaşamaktan bir Cumhuriyet Halk Partili olarak gurur duyuyorum. Çünkü burası barışın kenti" şeklinde konuştu.

Kongre süreçleri başlayacak
Yakın zamanda kongre sürecinin başlayacağından bahseden Çanakkale CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte "Bundan sonra partilerin kurultay ve kongre süreçleri başlayacak. Bu kötü düzeni değiştirecek gerekli oyu alamadık. Biz konjektöre göre siyaset üreten bir yönetim değiliz. Şu an geldiğimiz noktada Ana Muhalefet Partisi olarak kamuoyunun ve partililerimizin dediklerini dikkate alarak değişim ve dönüşüm sürecine inanıyoruz. CHP`de Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeler, İl Genel Meclisi Üyelerinin tamamı ön seçimle belirlenmelidir. Bu partide siyaset yapan herkesin karşılığını alabilmesi için, geleceğe güvenle bakabilmesi için parti içi seçimlerde ön seçim olmazsa olmazımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe olarak tüm üyelerimize önerimiz kendilerinin önemli hissedilmesi için ön seçime destek verilmesi beklenilmektedir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinden yana oy kullanan vatandaşlara teşekkür eden Çanakkale CHP Merkez İlçe Başkanı Erte, seçim takvimini de açıkladı. Erte sözlerine "Salı günü kongre takviminin başlaması ve takvimin ilanı gerçekleşti. Perşembe günü de ilçe başkanlıklarına üye listeleri gönderildi. Üye listeleri askıda kalacak ve itirazların yapılması gereken süre içerisinde tamamlanacak ve kongrede oy kullanacak üyelerimizle ilgili takvim belirlenmiş olacak. İlçe seçimlerinde 30 Temmuzda delegeler oy kullanacak. Ve 5 Ağustos 2023 tarihinde de yönetim kurulu dönemi başlamış olacak. 10 Eylül 2023 tarihinde de ilçe kongrelerinin bitiş tarihi. 16 Eylül 2023 ise İl Kongrelerinin başlangıç tarihi. Bu vesileyle Çanakkale CHP Merkez İlçe olarak Çanakkale`de oy kullanan vatandaşlarımıza ve parti güvenliği anlamında 2 seçimde de görev alan her görevliye ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Çanakkale halkına da Cumhuriyet Halk Partisini seçtikleri için teşekkür ediyoruz" diye devam etti.

Yerel seçimlere yoğunlaşılacak
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan "Çanakkale`de genel seçim geçirdik. Başarılı bir sonuç elde etmiş olduk. Bundan sonraki süreç artık yerel seçimler. Yerel seçimlerden önce parti seçimleri var. Örgütlerimizi il ve ilçe olarak yenileceğiz. Ondan sonra çalışmalara başlayacağız. Çanakkale`de güzel bir seçim kampanyası geçirdik, bütün Çanakkalelilere teşekkür ediyorum. Ve seçilen milletvekillerimize başarılar diliyorum. Bana göre güzel bir seçim oldu. Bundan sonra yerel seçimlere yoğunlaşacağız" dedi.
(Gökhan Özkurnaz)

Paylaş