"Siyaseten bunun bedelini ödeyecek olabilirim"

İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilememesinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

1106
Geride bıraktığımız seçim sürecinde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarı sağlayamaması nedeniyle, CHP içerisinde değişim çağrıları güçlenerek devam ediyor. Bunun yanı sıra, seçim sürecinin tek bir kişinin başarısızlığı olarak gösterilmemesi gerektiğini belirten İyi Parti Milletvekili Rıdvan Uz, bir dizi eleştiride bulunarak; "Sn. Genel Başkanımız altılı masadan ayrılıp ayağa kalktığında, yanında yeterince duramayarak, avuçlarımız içerisinde tuttuğumuz zaferi, parti olarak biz de elimizin tersi ile ittik" dedi.

"Bugün eleştirmesini artık çok anlamlı bulmuyorum"
Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ardından CHP kanadında değişim çağrılarının gündeme gelmesinin yanı sıra, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını gereken zamanda eleştirmeyenlerin seçim sürecinden sonra eleştirilmesinin herhangi bir anlam ifade etmeyeceğini belirten İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz; "Konuşulması lazım geldiğinde konuşmak büyük erdemdir. Sn. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde bunu yapmayan (yapamayan) ların bugün eleştirmesini artık çok anlamlı bulmuyorum. Bu tür eleştiriler yapan arkadaşlarımız ne yazık ki testi kırıldıktan sonra yol gösteren olmaktadırlar" şeklinde konuştu.

Başarısızlığı paylaştı
Seçimlerde yaşanan mağlubiyette Kılıçdaroğlu'nun başarısız olduğunu, ancak başarı sağlayamayan tek ismin o olmadığını vurgulayan İYİ Partili Uz; "Evet Kılıçdaroğlu başarısızdır. Ama Başarısızlığın tek sahibi de değildir. Ortaya çıkan sonuçta birçoğumuzun küçükte olsa payı vardır. 3 Mart 2023 tarihinde Sn. Genel Başkanımız altılı masadan ayrılıp ayağa kalktığında yanında yeterince duramayarak avuçlarımız içerisinde tuttuğumuz zaferi parti olarak biz de elimizin tersi ile ittik. O gün geri dönmeyelim diyen Prof. Bilge Yılmaz ve 3'üncü yolu açmalıyız diyen Av. Tolga Akalın ile birlikte geri dönmeme konusunda en açık tavır gösteren bir üst düzey parti yöneticisi olarak haklı çıkmış olmaktan dolayı üzgünüm. Siyaseten bunun bedelini de ödüyor veyahut ödeyecek olabilirim. Biz doğrudan Türk milliyetçisiyiz. Kimse bizden konuşması gereken yerde susmamızı beklemesin. O yüzden Testi kırılmadan konuşacağız" dedi.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş