Sivil Toplum Akademisi için ilk adım...
ÇOMÜ ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü arasında 'Sivil Toplum Akademisi' ilişkin protokol imzaları, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın makamında atıldı.
Sivil toplum kuruluşlarının insan kaynağı kapasitelerini artırmak, sivil toplum mevzuatı, gönüllülük ve sosyal girişimcilik gibi konular başta yer alırken, sivil topluma yönelik güncel konularda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bilgi seviyelerini geliştirmenin ve profesyonel çalışan kişi sayını artırmanın amaçlandığı Sivil Toplum Akademisi'nin kurulması için ilk adımlar atıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın makamında ÇOMÜ ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü arasında 'Sivil Toplum Akademisi' protokol imzaları atıldı.
ÇOMÜ ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü arasında sivil topluma yönelik bir dizi olumlu gelişmelerin yaşanmasını amaçlayan Sivil Toplum Akademisi'ne ilişkin protokol imzalandı. Gerçekleştirilen protokol imza törenine; İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Mustafa İspirgil, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genel Sekreteri Oğuz Ünal ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulğu katılım sağladı.
"Üniversitemizdeki akademi aracılığıyla eğitimi sağlanacak ve standartları yükseltilecek."
Protokol imza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Turan: "Bakanlığımızın Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve üniversitemiz rektörlüğü arasında güzel bir çalışma yapıldı. Bu çalışma nihayetinde yapılan protokolle beraber bundan sonra Çanakkalemizdeki birçok sivil toplum örgütümüzün üniversitemizdeki akademi aracılığıyla eğitimi sağlanacak ve standartları yükseltilecek. Bu akademinin hem Çanakkalemize hem de derneklerimize hayırlı olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu
Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde "Sivil Toplum Akademisi" kurulacak
İmzaların atıldığı protokolle birlikte, Sivil Toplum Kuruluşları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde "Sivil Toplum Akademisi" kurulması planı yapıldı. Akademide; sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, üniversite öğrencilerine ve sivil toplum alanında çalışmak ya da gönüllü olarak yer almak isteyen tüm vatandaşlar için, 4 hafta süre ile uzaktan eğitim yoluyla sertifikalı eğitimler verilmesi ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarı gösterenlere, "Sivil Toplum Akademisi Sertifikası" verilmesi hedefleniyor.
STK'lar unutulmadı
Kurulacak olan Sivil Toplum Akademisi'nde STK'lar için; Proje Yönetimi ve Proje Yazma Teknikleri, Organizasyon Yönetimi, İletişim ve Strateji Planı Oluşturma, İçin Ulusal ve Uluslararası Fon Kaynakları, STK'larda Gönüllü ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Hukuki Çerçeve ve İletişim Becerileri ve Sosyal Medya Yönetimi dersleri verilmesi amaçlanıyor. İmza töreni fotoğraf çekimi ile sona erdi.
(Atilla Akın)