havadurum

Sinan Engin Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Takımlarda Oynadı ve Yönetti?

Futbolcu, teknik direktör, menajer, yorumcu ve sinema oyuncusu… Sinan Engin’in renkli ve başarılı hayatını, kariyerini, aile hayatını ve bilinmeyen yönlerini bu yazımızda anlattık. Peki Sinan Engin Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Takımlarda Oynadı ve Yönetti?

5848

Türk futbolunun renkli ve başarılı isimlerinden biri olan Sinan Engin, hem futbolcu hem teknik direktör hem menajer hem yorumcu hem de sinema oyuncusu olarak pek çok alanda kendini gösterdi. Sinan Engin kimdir? sorusunun cevabını merak edenler için, onun hayat hikayesini, kariyerini, aile hayatını ve bilinmeyen yönlerini bu yazımızda anlattık. Sinan Engin’in nereli olduğu, kaç yaşında olduğu, hangi takımlarda oynadığı ve yönettiği, hangi programlarda yorumculuk yaptığı ve daha fazlasını okumak için yazımıza devam edin.

Sinan Engin’in Doğum Yeri ve Yaşı

Sinan Engin, 4 Kasım 1964 tarihinde Trabzon’un Maçka ilçesinde doğdu. Babası emekli polis memuru Ali Engin, 93 yaşında vefat etti. Kenan Engin adında bir abisi vardır. Sinan Engin, 59 yaşındadır.

Sinan Engin’in Futbolculuk Kariyeri

Sinan Engin, futbola 1974 yılında Beşiktaş’ın altyapısında başladı. 1981 yılında Beşiktaş A takımına yükseldi. Sol açık mevkisinde oynayan Engin, Beşiktaş formasıyla 99 lig maçında 11 gol attı. 1985-86 sezonunda lig şampiyonluğu, Donanma Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandı. 1986-87 sezonunda ise Şampiyon Kulüpler Kupası’nda çeyrek finale yükseldi. 1989-90 sezonunun başında Kuşadasıspor’a kiralık olarak gitti. Burada 13 maçta 6 gol kaydetti. Daha sonra Adana Demirspor, MKE Ankaragücü ve Sarıyer takımlarında oynadı. Ankaragücü ile 1990-91 sezonunda Türkiye Kupası finaline çıktı. 1991-92 sezonunda ise 12 gol atarak kendi rekorunu kırdı. 1994 yılında Sarıyer formasıyla 30 yaşında futbolu bıraktı.

Sinan Engin, millî takım seviyesinde ise 12 kez U-18, 2 kez de U-21 Türk millî takım forması giydi.

Sinan Engin’in Teknik Direktörlük ve Menajerlik Kariyeri

Sinan Engin, aktif futbol hayatının ardından teknik direktörlük yapmaya başladı. Sırasıyla Kuşadasıspor, Boluspor ve Ankaraspor’u çalıştırdı. Ocak 2001’de Beşiktaş’ın menajerliğine getirildi. Beşiktaş’ın 100. yılını kutladığı 2002-03 sezonunda kazandığı şampiyonluğun mimarlarından biri oldu. Ancak 2004 yılında Alaattin Çakıcı ile olduğu iddia edilen telefon konuşmaları1 nedeniyle kulüple ilişkileri kesildi2. 2007-08 sezonu başında başkan Yıldırım Demirören’in teklifi ile eski görevinin başına geçti. 2008-09 sezonu devam ederken Ertuğrul Sağlam’ın yerine Mustafa Denizli’nin göreve gelmesi ile takımdan ayrıldı.

Sinan Engin’in Futbol Yorumculuğu Kariyeri

Sinan Engin, futbol yorumculuğu kariyerine 2009 yılında NTV Spor’da başladı. Burada “Futbol Aktüel” ve “Futbol Gündemi” programlarında yorumculuk yaptı. 2011 yılında ise Beyaz TV’ye geçti. Burada Ertem Şener’in sunduğu “Beyaz Futbol” programının yorumcuları arasında yer aldı. Programda Ahmet Çakar, Rasim Ozan Kütahyalı, Abdülkerim Durmaz ve Ertem Şener ile birlikte futbol gündemini değerlendirdi. Sinan Engin, Beyaz TV’de ayrıca “Derin Futbol” ve “Derin Analiz” programlarında da yorumculuk yaptı.

Sinan Engin’in Sinema Kariyeri

Sinan Engin, sinema kariyerine 2013 yılında “İki Kafadar Chinese Connection” adlı filmde Cabbar rolüyle başladı. 2015 yılında ise “Can Tertip” adlı filmde Rüstem rolünü oynadı. 2016 yılında ise “Adam mısın!” adlı filmde kendisini canlandırdı. Bu filmde “Beyaz Futbol” yorumcuları Ahmet Çakar, Rasim Ozan Kütahyalı, Abdülkerim Durmaz ve Ertem Şener de yer aldı.

Sinan Engin’in Aile Hayatı

Sinan Engin, 1990 yılında evlendiği şarkıcı Seda Sayan’dan 1995 yılında boşandı. Bu evlilikten Oğulcan Engin (d.30 Ağustos 1990) adında bir oğlu vardır. Sinan Engin, ikinci evliliğini 1997 yılında Ayşe Karasu ile yaptı. Elif (d.1998) adında bir kızı vardır.

Sinan Engin Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Sinan Engin, Trabzonlu olmasına rağmen Beşiktaş taraftarıdır.
  • Sinan Engin, futbolculuk kariyerinde hiç kırmızı kart görmemiştir.
  • Sinan Engin, Beşiktaş’ın 100. yıl şampiyonluğunda takımın menajeri olarak görev yapmıştır.
  • Sinan Engin, futbol yorumculuğu yaptığı “Beyaz Futbol” programında sık sık tartışmalara girmektedir.

(Yunus Erzincanlı)

Paylaş