havadurum

Sigorta Ücretleri ve Teminat Kapsamları

205

En uygun sigorta ücretlerine Sigortayeri avantajları ile ulaşabilirsiniz. Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin tekliflerini anında size sunan Sigortayeri, karmaşık teklif alma sürecini de sizin için basitleştirir. Kendiniz ve aileniz için en doğru poliçeye, en uygun sigorta ücretleri ile ulaşmanızı sağlar.

Sigorta yaptırmak kendinizi, aracınızı ve evinizi güvence altına almanın en güvenli yoludur. Hastalık, olası hasar ya da ölüm gibi durumlar için belirli primlerin ödenmesi koşulu ile tazminat garantisi elde etmiş olursunuz. Yaptırdığınız poliçeler ödediğiniz sigorta ücretleri kapsamında sizleri korur ve maddi - manevi risklerinizi minimuma indirir.

Karşınıza çıkabilecek problemlerde destek olur ayrıca gelecek ile ilgili maddi kaygılarınızın da yükünü alır. Herhangi bir kayıp yaşamadan kendinizi garanti altına almak için farklı poliçe çeşitlerinden faydalanabilirsiniz. Bu doğrultuda yapmanız gereken tek şey, sigorta teklifi almaktır.

Geleceğinizi Güvence Altına Almanızı Sağlayacak En Uygun Sigorta Poliçeleri Nelerdir?

Farklı sigorta seçenekleri hayatınızı ve geleceğinizi güvence altına almanızı sağlar. Öne çıkan bu seçeneklerde sigorta ücretleri poliçenin türüne ve kapsamına göre değişir. Farklı türdeki poliçeleri aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür;

Özel sağlık sigortası, sağlık açısından kendinizi ve ailenizi güvence altına almanızı sağlayacak bir poliçe türüdür. Hastalık ya da kaza gibi durumlarda karşınıza çıkabilecek sağlık giderlerini karşılayan bu sigorta poliçesi sayesinde anlaşmalı özel hastanelerden teminat kapsamındaki sağlık hizmetlerini alabilirsiniz. Bu kapsamda muayene, tahlilleriniz ve cerrahi müdahale geçerli olur. Sigorta ücretlerini belirleyen teminat durumuna göre ayakta ya da yatarak tedavi için yapılacak sağlık harcamalarının limitleri belirlenir. Tamamlayıcı poliçe modeli ise SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde geçerli olup yapılan teminatlar kapsamında yatarak veya ayakta tedavi giderlerinizi güvenceye alır.

Aracınızı güvenceye alabilecek iki farklı poliçe seçeneğinden yararlanabilirsiniz; kasko ve zorunlu trafik sigortası. Kasko, trafikte olası kaza ve hasar karşısında isteğe bağlı olarak yapılabilen güvence seçeneğidir. Aracınızı yanma, çarpma, çalınma ya da 3. kişilerece kasıtlı yapılabilecek olası hasarlar için teminat altına alır. Kasko sigorta ücretleri aracınızın modeline, türüne, sizin yaşınıza, yaşadığınız şehre ve talep edeceğiniz teminat kapsamına göre değişir.

Zorunlu trafik poliçesi trafiğe çıkan tüm araçlar için geçerli olan yasal olarak yaptırılması zorunlu bir poliçedir. Olası bir kaza durumunda üçüncü şahıslarda oluşabilecek hasarların belli limitler dahilinde karşılanmasını sağlar. Böylece araç sahibinin neden olabileceği zararlar güvence altına alınır. Zorunlu sigorta ücretleri, genel olarak daha önce kaza yapıp yapmamanıza, aracınızın modeli ve türü gibi durumlara bağlı olarak değişir.

Zorunlu poliçeler arasında ayrıca DASK bulunur. Deprem anında ya da sonrasında yaşanabilecek zararları belirli teminatlar kapsamında karşılayan DASK, bireyleri ekonomik olarak güvence altına alır. Konut poliçeleri de kasko gibi zorunlu olmayan güvence türleri arasında yer alır. Ev sahiplerini hırsızlık, yangın ve olası tehlikelere karşı, imzalanan poliçenin kapsamına göre sigorta ücretleri değişkendir.

Sigorta Fiyatlarını Alırken ve Yaptırırken Dikkat Edeceğiniz Püf Noktaları

Poliçenizi imzalamadan önce dikkat etmeniz gereken faktörler vardır. Kendinizi teminat altına alırken, güveceden tam anlamı ile yararlanmanızı sağlar. Bu noktada;

  • Poliçenizi şirketi ve sizi bağlayan hükümler içerir. Hak ve yükümlülüklerinizi detaylı şekilde öğrenebilmek adına tüm poliçeyi ve eklerini mutlaka okumalısınız.
  • Poliçenizi düzenleyen kişilere tam ve doğru şekilde bilgi verdiğinize emin olmalısınız.
  • Poliçenin genel şartlarını incelemelisiniz. Teminatı kapsamı dışındaki halleri gözden geçirmeli, talep ettiğiniz bir ek teminat varsa bildirmelisiniz.
  • Poliçeniz için ödeyeceğiniz sigorta ücretlerinin ve prim tutarlarının bütçenize uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Taksitleri mutlaka zamanında ödemelisiniz aksi halde güvenceniz geçersiz olabilir ve bazı haklardan mahrum kalabilirsiniz.

Online Sigorta Avantajlarından Faydalanın!

İster evinizi korumak isteyin isterseniz sağlığınızı ya da aracınızı güvence altına almak isteyin... Her türlü ihtiyaçlarınızda Sigortayeri avantajları ile sigorta fiyat al seçeneklerini değerlendirerek en doğru poliçeye ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin önde gelen şirketleri ile anlaşmaları bulunan platformda ihtiyacınıza uygun poliçelere en iyi fiyat garantisi ile ulaşabilirsiniz. Karmaşık sigorta teklif sürecini basitçe tamamlamanızı sağlayan platform, sigorta ücretlerini ve teminatları kolayca karşılaştırmanızı sağlar.

(BÜLTEN)
Paylaş