havadurum

Sigaraya Dev Zam Geliyor: En Ucuz Sigara 66 TL Olacak!

Sigara zammı haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak KT&G grubuna zam gelen zamla en ucuz sigara 61 liraya yükselmişti. Yapılması beklenen zamla, en ucuz 66 TL’den satılacak.

1237

Sigara kullanıcıları dikkat! Temmuz ayında sigara fiyatlarında rekor zam dalgası bekleniyor. Temmuzda beklenen zamla, sigaranın fiyatının 66 TL’ye yükselmesi bekleniyor.

ÖTV Zammı Temmuz'da

Sigara ve alkollü ürünlerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kanun gereği Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık üretici fiyat endeksi (ÜFE) kadar artırılıyor. Temmuz ayında yapılacak zammın oranı ise netlik kazanmadı. Fakat uzmanlar, ÖTV artışının en az %20 olacağını öngörüyor.

En Ucuz Sigara 66 TL Olacak!

ÖTV zammı ile birlikte en ucuz sigara fiyatının 66 liraya yükselmesi bekleniyor. Bu rakam, 2024 yılı başında en ucuz sigaranın fiyatının 29,5 lira olduğu göz önüne alındığında büyük bir artış anlamına geliyor.

Zamlar Peş Peşe Geldi!

Sigaraya son zam KT&G grubunda gerçekleşti. Fakat bu ay içerisinde Philip Morris ve JTI gruplarında da zam gelmesi bekleniyor. Uzmanlar, Temmuz ayındaki ÖTV zammı ile birlikte tüm sigara fiyatlarında önemli artışlar olacağını öngörüyor.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş