havadurum

Sıfırdan İnternet Sitesi Nasıl Kurulur? Web Sitesi Nasıl Açılır?

İnternet kullanımın her geçen gün artmasıyla özellikle işletmeler dijital kanallara yatırım yapıyorlar. Kişisel kullanıcılar ve kariyer hedefi olan kişiler de kişisel web siteleri ile kendilerini tanıtıyorlar. İster kurumsal amaçlı olsun ister kişisel bir web sitesi sahibi olmak isteyin belirli adımları geçerek internet sitesi kurmanız gerekiyor.

1936

İnternet sitesi açmak için bütçeniz kısıtlıysa bu rehber sizlere sıfırdan internet sitesi kurma konusunda temel fikirleri verecek. Web tasarım hizmeti alamıyorsanız bu rehberdeki önerilere uyarak web sitenizi açabilirsiniz.

Profesyonel bir web sitesi sahibi olmak istiyorsanız izlemeniz gereken adımları tek tek ele aldık. Gelin birlikte sıfırdan internet sitesi nasıl kurulur, web sitesi nasıl açılır detaylarıyla ele alalım.

Alan Adı ve Hosting Seçimi

Sıfırdan web sitesi açacaksanız öncelikle bir alan adı ve hosting hizmetine ihtiyacınız var. Bunun için alan adı ve hosting satışı ile kiralaması yapan web sitelerini ziyaret ederek size uygun bir hosting ve kullanılmayan bir alan adı satın alabilirsiniz.

Web sitesi kurulumu sırasında en önemli nokta alan adını yani domaini belirlemek. Alan adı internet tarayıcısında yazan web sitesi ismidir. Mesela www.burayasiteismi.com bir alan adı olarak satın alınabilir.

Alan adını sağlayan firmada alan adınızı araştırın ve alınıp alınmadığına bakın. Farklı uzantılarda istediğiniz site ismini inceleyebilirsiniz. Alan adı web sitenizin dijital dünyadaki ismidir. Öncelikle domaininiz akılda kalıcı olmalı ve kullanıcıların kolay yazıp okuyabildiği bir ifade olmalıdır.

Alan adınızı işinizi en iyi şekilde anlatan bir ifadeyle belirleyin. Ayrıca alan adınız çok basit ve olabildiğince kısa olsun. Alan adı satın alırken güvenilir bir sağlayıcı firma ile sorgulama yaparak satın alma işlemini yapın. Daha sonra WordPress web tasarım gibi alt yapı hizmetlerini belirleyebilirsiniz.

Web sitenizin internette 7/24 ulaşılabilir olması için bilgisayarınızın sürekli açık olması gerekiyor. Bu imkansız olduğu için sizlere hosting yani barındırma hizmeti sağlayan firmalardan yer kiralamalısınız. Barındırma hizmeti sayesinde web siteniz 7/24 erişilebilir olacaktır.

Hosting firmasını seçerken kaliteli ve nitelikli bir firma tercih edin. Bu sayede web siteniz kesintisiz erişime açık olur ve bir problem yaşadığınızda müşteri desteğine her zaman erişebilir, hızlı çözümler alabilirsiniz. Aynı zamanda kaliteli hosting şirketleri web sitenizi güvenilir sunucularda depolar.

Hosting firması seçerken size uygun bir paket belirleyin ve mutlaka 7/24 hızlı iletişim kurabileceğiniz bir firmayla çalışın. İyi bir sağlayıcı ve nitelikli bir alan adı ile kaliteli bir web sitesine sahip olabilirsiniz.

Web Sitesi Platformu Seçimi

Web sitenizi tasarlarken sizlere alt yapı ve yönetim hizmeti sunacak bir platform ile çalışmalısınız. Bütçeniz yüksekse size özel bir alt yapı sunacak firmaları tercih edebilirsiniz. Burada uzman bir ekip size istediğiniz her türlü entegrasyonu ve özelliği sunacaktır.

Bütçeniz kısıtlıysa ve sıfırdan web sitesi kurulumu yapabilecek teknik bilginiz yoksa sizlere hazır tasarım ve yönetim kolaylığı sunan bir web sitesi platformu seçebilirsiniz.

Web sitesi alt yapı ve geliştirme araçlarının arayüzleri çok basit ve pratiktir. Aynı zamanda sizler için gerekli tüm entegrasyonları bilginiz olmasa dahi internet sitenize ekleyebilirsiniz. İhtiyaçlarınızı, sektörünüzü ve taleplerinizi dikkate alarak bir sağlayıcı seçebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza cevap verecek ücretli veya ücretsiz birçok sağlayıcı bulunuyor.

Sıfırdan web sitesi kurmak isteyenler için bizler ücretsiz bir içerik yönetim sistemi olan WordPress'i öneriyoruz. WordPress web tasarım konusunda hazır alt yapıları ile sizlere büyük kolaylıklar sağlar. Bütçeniz sağlamsa size profesyonel destek sağlayacak bir ekip bulabilirsiniz.

Web Sitesi Tasarımı

Sıfırdan web sitesi kurulumu yapmak için tasarım sürecine de odaklanmanız gerekiyor. Web tasarım hizmeti ve süreci web sitesi açarken en önemli adımlar arasındadır. Burada tasarım noktasında birçok detaya dikkat ederek hareket etmelisiniz.

Temel olarak web siteniz kullanıcı dostu olmalı ve kullanıcıların taleplerini karşılamalıdır. Bir kullanıcı web sitenize giriş yaptığında aradığı her bölüme kolayca ulaşabilmeli ve web sitenizi karmaşık bulmamalıdır. Sade ve anlaşılır bir tasarım ile ilk andan itibaren birçok rakibinizi geri planda bırakabilirsiniz. Web siteniz sizi temsil ettiği için kurumsal yapınızı da eklemelisiniz. Şirket logosu, sektör dinamikleri ve kurum renkleri web sitenizde yer almalıdır. Aynı zamanda web sitenizde erişim, adres bilgileri ve iletişim formu da mutlaka olmalıdır.

Tasarım trendleri sürekli değiştiği için web sitenizin tasarım süreci esnek olmalıdır. Web sitesi tasarımı konusunda profesyonel destek almak size büyük katkı sağlar.

İçerik Oluşturma ve Yükleme

Web tasarım hizmeti dışında sıfırdan web sitesi kurarken öncelikle içeriklerinize odaklanmalısınız. Kullanıcılar sizlere içeriklerinizin yer aldığı web sayfaları üzerinden ulaşacak. Arama motorları da içerik kalitenize ve anahtar kelimelerinize göre web sitenizi arama sonuçlarında listeler.

İçerikleriniz öncelikle SEO kriterlerine uygun olmalıdır. Hedef kitleniz Google'da bir arama yaparsa rakiplerinizi de SERP'lerde görecekler. Bu noktada içerikleriniz öncelikle kaliteli ve özgün olmalıdır. Kullanıcıların ilgisini çeken ve yeterli uzunlukta olan kaliteli içerikler daha iyi performans gösterir.

Anahtar kelime analizini iyi yapın ve içeriklerde %2 oranında kullanarak eşit şekilde metnin çeşitli yerlerine dağıtın. Anahtar kelime analizi için Google Anahtar Kelime Planlayıcı başta çeşitli araçlar kullanabilirsiniz.

İçeriklerinizde Heading etiketleri kullanın, meta etiketlerini ve açıklamalarını SEO'ya uygun oluşturun. WordPress web tasarım yanında içerik ekleme konusunda da size destek sunar. Eklentiler kullanarak içeriğinizi SEO'ya uygun hale getirebilir ve web sitenize içerikleri kolayca ekleyebilirsiniz.

İçerik oluşturma sürecinde profesyonel destek alabilir ve içeriklerinizi düzenli aralıklarla web sitenize yüklemelisiniz. İçerik yükleme süreci bir anda olmamalıdır. Web sitenize belirli aralıklarla bir plana bağlı kalarak sürekli yeni içerikler yüklemelisiniz.

SEO Optimizasyonu

Web sitenizin arama motorlarında üst sıralara çıkabilmesi için SEO optimizasyonu yapılması gerekiyor. Web tasarım hizmeti aldığınızda SEO uyumlu bir web sitesi sunacaklar. Öncelikle web sitenizde site içi ve teknik SEO açısından yeterli çalışma yapılmalıdır.

Web siteniz mobil uyumlu olmalı ve tüm marka model cihazlarda sorun yaşamadan çalışmalıdır. Ek olarak web sitenizdeki tasarım hedef kitlenize hitap eden ve sektörünüzde öne çıkan şekilde olmalıdır.

Link yapınız düzenli olmalı, site içi link inşası yapılmalı, teknik SEO hataları ortadan kaldırılmalı ve web sayfalarınız 3 saniyeden daha kısa sürede açılmalıdır. SEO optimizasyonu konusunda profesyonel destek alırsanız Google'da öne çıkan bir web sitesine sahip olabilirsiniz.

Web sitenizde güvenlik SSL güvenlik sertifikası da olması gerekiyor. Wordpress web tasarım sürecinde sertifika ve hız eklentileriyle durumu kurtarabilirsiniz.

Web Sitesi Yayına Alma ve Tanıtımı

Sıfırdan web sitesi tasarımı yaptıracaksanız son aşamada web sitenizdeki tasarım, alan adı ve hosting süreçlerini tamamladığınızda yayına alabilirsiniz. Web sitenizi yayına aldıktan sonra belirli testler yaparak geliştirmeler de yapabilirsiniz.

Web sitenizin tanıtımını yaparken sosyal medyayı aktif kullanabilirsiniz. Aynı zamanda backlink alarak da web sitenizi site dışı SEO çalışmaları ile tanıtabilirsiniz. Web tasarım hizmeti dışında site tanıtımı ile Google'da hatırı sayılır bir yer edinebilirsiniz.

Sıfırdan web sitesi istiyorsanız merak ettiğiniz tüm konuları bize iletebilirsiniz.

Paylaş