havadurum

Şiddet uyguladığı kadının refakatçisi oldu! 

Çanakkale’de bir ay önce ayrıldığı sevgilisini sokak ortasında döven Ömer Korkut isimli şahsın, şiddet mağduru kadının hastanedeki odasında refakatçi olarak kaldığı öğrenildi. Şahıs tutuklanırken, mağdur kadın ise Çanakkaleli kadınlarca can güvenliği olmadığı gerekçesiyle saklanıyor.

367

Çanakkale’nin Kepez Beldesi’nde ayrı olduğu sevgilisi tarafından ölesiye dövülen kaldığı hastanede yanında refakatçı olduğu öğrenildi. Can güvenliği endişesi taşıyan kadın arkadaşlarınca gizli bir evde koruma altına alınırken, şiddet faili Ömer Korkut isimli şahıs tutuklanarak cezaevine kondu. Mağdur kadının arkadaşları ve Avukat İncir Serdar can güvenliği nedeni ile isminin yazılmasını istemedikleri kadının yanında şiddeti uygulayan erkeğin kalmasının büyük bir ihmal olduğunu söylediler.

Olay nasıl oldu?

Avukatı İnci Serdar ve kadının emniyet ifadelerine göre, sevgilisinden bir ay önce ayrılan mağdur kadın, 20 Haziran Perşembe akşamı merkeze bağlı kepez sahilinde bir kadın arkadaşının evine gitti. Kadının orada olduğunu öğrenen eski sevgilisi Korkut’un ise eve giderek arbede çıkardığı öğrenildi.

Sokak ortasında dövüldü

Kadının iddiasını göre, arbede sırasında korkan kadın evden yalın ayak sokağa çıkıp kaçmaya çalışırken, ayrıldığı sevgilisi tarafından yakalanarak sokak ortasında dövülmeye başladı. Sokak ortasında bir süre şiddet gören kadının durumunun kötüleşmesi üzerine paniğe kapılarak onu hastaneye götürdü. Çanakkale Devlet Hastanesine götürülen kadının yüzünde kırıklar olduğu tespit edildi. Buradan durumunun ağırlaşması üzerine ÇOMÜ Tıp fakültesi Araştırma ve Uygulama hastanesine sevk edilerek ameliyata alındı.

Şiddet uygulayan erkek kendini refakatçi yazdırmış

Şiddet uyguladıktan sonra baygın halde hastaneye götürdüğü kadına, işlemleri yapılırken kendini refakatçi yazdırdığı öğrenilen şahıs, ameliyattan sonra da bir süre kadının yanından ayrılmadı. Şikayet etmemesi için tehdit ettiği öğrenilen şahıs, kadının hastane güvenliğine söylemesi üzerine polisler tarafından gözaltına alındı. Ancak sevgilisini ağır şekilde döven Ömer Korkut adlı şahıs ifadesinin ardından Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından serbest bırakıldı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş