havadurum

SGK Personel Alımı 2023, Başvuru Şartları, Tarihleri ve Tercih Kılavuzu!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 1392 sözleşmeli personel alımı için tercih işlemlerini başlattı. KPSS 2023/6 tercih kılavuzu ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayımlandı. Peki, SGK personel alımı başvuru şartları neler? SGK personel alımı tercihleri nasıl ve nereden yapılır? İşte detaylar…

1850

SGK personel alımı için ÖSYM tarafından KPSS 2023/6 tercih kılavuzu yayınlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunlarından 1392 sözleşmeli personel alınacak. Başvuru yapacak adayların KPSS 2023/6 tercih kılavuzunu incelemeleri ve tercihlerini 5-11 Ekim 2023 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesinden yapmaları gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personel alımı için duyuru yayınlayan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tercih işlemlerinin 5-11 Ekim 2023 tarihleri arasında 1 adresinden yapılacağını bildirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında; 1231 büro personeli, 130 destek personeli, 27 koruma güvenlik görevlisi, 4 teknisyen olmak üzere toplamda 1392 sözleşmeli pozisyona KPSS puanı baz alınarak yerleştirme işlemi yapılacaktır. Başvuru yapacak adayların KPSS 2023/6 tercih kılavuzunu incelemeleri ve tercihlerini belirtilen tarihler arasında ÖSYM sistemi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

SGK Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?

SGK personel alımı için başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsalar bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet malına zarar verme, nitelikli dolandırıcılık, organize suçlara karışma, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri destekleme suçlarından mahkûm olmamak.

Erkek adaylar için askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak ve sonucunun olumlu olması.

657 sayılı Kanunun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 6’ncı alt bendinde yer alan “Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir dalından mezun olmak” şartını taşımak.

657 sayılı Kanunun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 7’nci alt bendinde yer alan “Önlisans mezunu olmak” şartını taşımak.

657 sayılı Kanunun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 8’inci alt bendinde yer alan “Lisans mezunu olmak” şartını taşımak.

ÖSYM tarafından 2023 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve KPSSP94, KPSSP93 veya KPSSP3 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak.

SGK Personel Alımı Tercih Kılavuzu

SGK personel alımı için tercih kılavuzu ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayımlandı. Tercih kılavuzunda, alınacak personelin unvanları, pozisyon sayıları, çalıştırılacakları iller, nitelik kodları, KPSS puan türleri ve taban puanları yer almaktadır. Adaylar tercih kılavuzunu inceleyerek kendilerine uygun pozisyonları belirleyebilirler. (Yunus Erzincanlı)

Paylaş