“SGK, borçların kime ait olduğunu açıklasın”

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale Belediyesi’nin mali olarak iyi durumda olduğunu kaydederek, “SGK’nın alacaklarının yüzde 3’ü belediyelere ait. SGK belediyeler hariç olan yüzde 97 borcun kimlerden alınacağını açıklasın” dedi.

586

Çanakakle Belediye Başkanı Muharrem Erkek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erkek, vergi borçlarının tamamının kapatıldığını kaydederek, “Hem belediyemiz hem de Kentsel Hizmetler A.Ş.’nin toplamda SGK borcu 57 milyon lira civarında” dedi.

“Ülkemizin yaşadığı derin ekonomik krizin belirsizliği en çok da belediyeleri vuruyor”

Belediyenin ihalelerine dair bilgi veren Erkek, “Son dönemlerde ülkemizin yaşadığı derin ekonomik krizin belirsizliği en çok da belediyeleri vuruyor. Bazı ihalelerimize belirsizlikler nedeniyle yatırımcı girmiyor. Bunları aşacak formüller üzerinde çalışıyoruz” diye belirtti.

“Çanakkale Belediyesi mali açıdan iyi durumda”

Belediyenin SGK borçlarını yapılandırdıklarını kaydeden Çanakkale Belediye Başkanı Erkek, “Çanakkale Belediyesi mali açıdan iyi durumda diyebiliniz. Hem belediyemiz hem de Kentsel Hizmetler A.Ş.’nin toplamda SGK borcu 57 milyon lira civarında. Vergi borçlarımızın tamamını kapattık. SGK borçlarımızı da yapılandırdık. Bizim bir sorunumuz olmaz” ifadelerine yer verdi.

“SGK belediyeler hariç olan yüzde 97 borcun kimlerden alınacağını açıklasın”

Türkiye genelinde belediyelerin SGK'ya olan borçlarının; SGK’nın genel tahsil tutarında yüzde 3’e tekabül ettiğini ifade eden Erkek; belediye borçları dışında kalan yüzde 97’lik kalan borcun kimlere ait olduğunu sordu. Erkek sözlerine şu şekilde devam etti; “SGK’nın alacaklarının yüzde 3’ü belediyelere ait. SGK belediyeler hariç olan yüzde 97 borcun kimlerden alınacağını açıklasın. Şeffaflık ve hesap verebilir olmaktan bahsediyoruz. Belediyelerinde borçlarını açıklasın. Belediyeler dışındaki borçları ve onları neden tahsil etmediğini de açıklasın. Bu tip yaklaşımları son derece yanlıştır” dedi.

“Engellemeler doğru değil”

“Belediyelerin hizmetlerini engellemek açısından bazı uygulamalar getirmek, aslında yerel demokrasiye darbedir” sözlerine dikkat çeken Erkek, “Merkezi Hükümet asla şunu yapmamalı; Belediyelerde kamu kurumudur. Belediyeler yerinde yönetir. Vatandaş açısından çok önemli. Çanakkale halkının belediyesiyiz. Belediyelerin hizmetlerini engellemek açısından bazı uygulamalar getirmek, aslında yerel demokrasiye darbedir. Yerel hizmetlere darbedir. Belediyelerin yatırımlarını engellemek için de bazı adımlar atılacağını duyuyoruz. İhalelerin oranından başka şeylere kadar. Bu tip teşebbüslerden merkezi yönetim vazgeçsin. Genel ve yerel yönetim, halka hizmet için bir arada çalışmalı. Biz Çanakkale’de valiliğimiz, üniversitemiz, kamu kurumlarımız uyum içinde çalışıyoruz. Bu konuda şanslıyız. Bu halkın faydasınadır. Engellemeler doğru değil. Vatandaş, ‘Bu güne kadar neden yapmadınız’ diye sorar. Çanakkale belediyesi olarak taahhüt ettiğimiz projeleri hayata geçirmek için her türlü zorlukları aşıp çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş