havadurum

Seyyanen Zam Devam Edecek Mi? Memurlara Seyyanen Zam Müjdesi!

Memurların maaşlarına 2023 yılının temmuz ayında yapılan 8.077 TL’lik seyyanen zam, 31 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. Ancak memurların seyyanen zam alması için yeni bir umut doğdu. 2024 yılında seyyanen zama zam yapılması gündemde. Peki, seyyanen zama zam gelecek mi? Memura seyyanen zam devam edecek mi? İşte merak edilen soruların yanıtları!

3157

Memurların maaşlarına 2023 yılının temmuz ayında yapılan 8.077 TL’lik seyyanen zam, 31 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. Bu zam, memurların enflasyon karşısındaki gelir kaybını telafi etmek ve maaşlar arasındaki farkı azaltmak için verilmişti. Ancak memurların seyyanen zam alması için yeni bir umut doğdu. 2024 yılında seyyanen zama zam yapılması gündemde. Peki, seyyanen zama zam gelecek mi? Memura seyyanen zam devam edecek mi? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Seyyanen Zam Nedir?

Seyyanen zam, Arapça kökenli bir terim olup “eşit miktarda” anlamına gelir. Kamu çalışanlarına, yüzdesel zam yerine, tüm çalışanlara eşit miktarda zam yapılmasıdır. Seyyanen zam, enflasyon kaynaklı gelir kaybının karşılanması ve maaşlar arası makasın büyümemesi için yapılır.

Seyyanen Zama Zam Gelecek Mi?

Memurların maaşlarına 2023 yılının temmuz ayında yapılan 8.077 TL’lik seyyanen zam, 31 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. Ancak memurların seyyanen zam alması için yeni bir umut doğdu. 2024 yılında seyyanen zama zam yapılması gündemde. Hükümet, memur maaşlarına, enflasyon farkının üzerine bir de seyyanen zam yapılacağını açıklamıştı. Yeni yıla yani 2024 yılına seyyanen zamma zam yapılıp yapılmayacağı da sorulmaya başlandı. Memura seyyanen zam devam edecek mi?

Seyyanen Zam Devam Edecek Mi?

Memurların maaşlarına 2023 yılının temmuz ayında yapılan 8.077 TL’lik seyyanen zam, 31 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. Ancak bu zam, ilave ücret olarak ödenmeye devam edecek. Maaş katsayısındaki artışa göre ödenen seyyanen zam da artacak. 2024-2025 yılları için mali ve sosyal hakların belirlendiği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ise 2024 yılının ağustos ayında başlayacak1. Bu görüşmelerde, memurların maaşlarına yapılacak zam oranları, enflasyon farkı, refah payı ve seyyanen zam gibi konular ele alınacak. Hükümetin, memurlara 2024 yılında da seyyanen zam vermesi bekleniyor. Zira Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli aylığının 7.500 TL’ye çıkarılmasından sonra, prim gün sayıları daha fazla olduğu halde maaşları normalde 7-8 bin TL olan emekliler aleyhine bir durum doğduğunu ve bu durumun düzeltileceğini söylemişti. Ayrıca, hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program’da (OVP) yıl sonu enflasyonu yüzde 65 olarak öngörülmüştü. Enflasyon oranı Kasım sonu itibarıyla yüzde 61,98 oldu. Bu durumda, memurların maaşlarına enflasyon farkının üzerinde bir zam yapılması gerekiyor.


Memurların maaşlarına 2023 yılının temmuz ayında yapılan 8.077 TL’lik seyyanen zam, 31 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. Ancak bu zam, ilave ücret olarak ödenmeye devam edecek. Maaş katsayısındaki artışa göre ödenen seyyanen zam da artacak. 2024 yılında seyyanen zama zam yapılması gündemde. Hükümetin, memurlara 2024 yılında da seyyanen zam vermesi bekleniyor. Memurların maaşlarına yapılacak zam oranları, 2024 yılının ağustos ayında başlayacak olan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde belirlenecek. (Haber Merkezi)

Paylaş