havadurum

Şeyda Coşkun kimdir? Şok iddialar!

Şeyda Coşkun, ünlü isimlere diyet programları uygulayan ancak diploması olmadığı için eleştirilen ve soruşturma başlatılan bir yaşam koçu. Peki Şeyda Coşkun kimdir, nasıl bu kadar popüler oldu, hangi ünlülerle çalıştı ve hakkındaki iddialar neler? İşte merak edilenler…

673

Şeyda Coşkun, 1976 yılında Ankara’da doğdu. Ankaralı mütevazı bir ailenin kızı olan Coşkun, lisede hentbol oynadı. Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nü bitirdi ve beden eğitimi öğretmeni oldu. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi’nin beslenme seminerlerine katıldı ve beslenme üzerine master yaptı. Kardeşinin doğumu için Amerika’ya gitti ve Montignac Academy’de eğitim aldı. Tekrar İstanbul’a döndü.

Şeyda Coşkun’un ünlüleri zayıflatması

Şeyda Coşkun, ilk olarak kardeşi Tuğba Coşkun’un doğum kilolarını hızla verdirerek adını duyurdu. Tuğba Coşkun, şovmen Mehmet Ali Erbil’in eski eşiydi. Şeyda Coşkun, daha sonra Ergin Ataman, Hadise, Petek Dinçöz, Gülşen, Derya Baykal, Büşra Pekin, Saba Tümer, Hacı Sabancı, Gülben Ergen, Derya Şensoy gibi ünlülerin yaşam koçluğunu yapmaya başladı. Ünlüleri zayıflatmakla ünlü olan Coşkun, kişi başına 3 bin dolar ücret talep ediyordu. Aylık kazancının 200 bin lira civarında olduğu iddia ediliyordu.

Şeyda Coşkun’un diplomasızlık sorunu

Şeyda Coşkun, kendisini yaşam koçu olarak tanıtıyordu ancak diyetisyenlik yapmak için gerekli olan diploması yoktu. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere göre, diyetisyenlik yapabilmek için en az 4 yıllık lisans eğitimi almış olmak ve Diyetisyenler Odası’na kayıtlı olmak gerekiyordu. Şeyda Coşkun’un ise sadece Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü diploması vardı. Bu durum, diyetisyenler tarafından sık sık eleştirildi ve Coşkun, Sağlık Bakanlığı’na şikayet edildi.

Şeyda Coşkun hakkında soruşturma

Şeyda Coşkun hakkında, izinsiz ve yetkisiz sağlık hizmeti verdiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda Coşkun hakkında, “Sağlık Hizmetleri Kanunu’na muhalefet” suçundan dava açıldı. Coşkun, bu suçtan dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Şeyda Coşkun’un son durumu

Şeyda Coşkun, hakkındaki soruşturma ve dava nedeniyle sosyal medyada ve basında pek görünmüyor. Son olarak 2018 yılında, TVS Production adlı bir yapım şirketinin sahibi Uğursay Yeğin ile evlendiği ve 2015 yılında Amerika’da doğurduğu Arat adlı bir oğlu olduğu biliniyor. Coşkun’un, halen yaşam koçluğu yapmaya devam edip etmediği ise bilinmiyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş