havadurum

Sevda Ferdağ Hayatını Kaybetti! Yeşilçam’ın Sevilen Oyuncusu Sevda Ferdağ Kimdir?

Yeşilçam’ın sevilen oyuncusu Sevda Ferdağ, 81 yaşında hayata veda etti. Ferdağ, Kapıcılar Kralı filmindeki unutulmaz performansıyla tanınıyordu.

1072

Türk sinemasının efsane isimlerinden Sevda Ferdağ, sabah saatlerinde Cihangir’deki evinde yaşamını yitirdi. Uzun süredir hastalıklarla mücadele eden 81 yaşındaki oyuncunun ölüm nedenini adli tıp açıklayacak. Ferdağ’ın vefatı, Yeşilçam camiasını ve hayranlarını derinden üzdü. Ferdağ’ın ardından, Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerini hatırlayalım.

Kapıcılar Kralı

Kemal Sunal’ın başrolünde oynadığı Kapıcılar Kralı, 1976 yılında vizyona girdi. Zeki Ökten’in yönettiği, Umur Bugay’ın yazdığı film, bir apartmanın kapıcısı olan Şaban’ın maceralarını anlatıyor. Sevda Ferdağ, filmde dolandırıcı Mahir’in ortağı rolünde karşımıza çıkıyor. Film, Yeşilçam’ın en çok izlenen komedi filmleri arasında yer alıyor.

Ağır Roman

Mustafa Altıoklar’ın yönettiği, Metin Kaçan’ın romanından uyarlanan Ağır Roman, 1997 yılında gösterime girdi. Film, Balat’ta yaşayan bir grup gencin hayatını, aşkını, dostluğunu ve mücadelesini konu alıyor. Sevda Ferdağ, filmde Reis lakaplı mahalle ağasının eşi rolünde oynuyor. Film, Yeşilçam’ın son dönemlerinde çekilen en başarılı dram filmlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Serseri Kabadayı

Ertem Eğilmez’in yönettiği, Sadık Şendil’in yazdığı Serseri Kabadayı, 1965 yılında çekildi. Film, bir kabadayının kızına aşık olan bir serserinin öyküsünü anlatıyor. Sevda Ferdağ, filmde kabadayının kızı rolünde oynuyor. Film, Yeşilçam’ın klasik aşk filmlerinden biri olarak hafızalarda yer etti.

Sevda Ferdağ Kimdir?

1942’de Edremit’te doğan Sevda Ferdağ, asıl adı Lütfiye Dumrul’du. 1958’de rol aldığı O Günden Sonra filminin başarısız olması sonucu Almanya’ya yerleşti. Ablasının ısrarlarıyla 1963’te Türkiye’ye dönen Ferdağ, Azrailin Habercisi ile oyunculuğa yeniden başladı. Bu filmle büyük ilgi gören Ferdağ, 2009’a kadar yaklaşık 150 filmde rol aldı. Ferdağ, en çok Kemal Sunal’ın Kapıcılar Kralı filminde dolandırıcı Mahir’in ortağı rolüyle akıllarda kaldı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş