SES Çanakkale Şubesi, güncel gözlemlerini paylaştı

SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) Çanakkale Şubesi, yayımladığı haftalık bülteninde kamu emekçilerinin karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekti. Yoksulluk içinde mücadele veren emekçilerin sesi olmayı sürdüren sendika, iş kollarındaki kronik sorunlara çözüm arayışını vurguladı.

491

SES Çanakkale Şubesi hazırladığı bülten ile sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yaşadığı güncel sorunları gündeme taşıdı. Şube yönetimi, özellikle atıl durumda bırakılan sağlık binalarından geciken ek ödemelere, hastanelerde yaşanan yönetim sıkıntılarından personel yetersizliğine kadar pek çok konuda eleştirilerde bulundu.

"SES Var, SES Ver!" başlığıyla yayımlanan SES Çanakkale Şubesi Haftalık Bülteni Sayı 1'de şu ifadeler yer aldı:

  • "Yoksulluk içinde kıvranan halkımızı, yoksulluktan payına düşeni ziyadesiyle alan Kamu Emekçilerini, örgütlü olduğumuz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerini mücadeleye olan inancımızla selamlıyoruz.
  • Bültenimizde, iş kollarımızda yaşanan ve her gün bir yenisi eklenen sorunlar önceliğimiz olacak. Halkın Sağlık ve Sosyal Hizmet hakkı için SES çıkaracağız. Konfederasyonumuz KESK'in ve SES’in fiili meşru mücadele kültürü ve pratiği ile tüzüğü yolumuzu aydınlatacak.
  • İşyeri ziyaretlerimizde Şubemize aktarılan güncel ve kronik sorunların daha çok görünür olması ve çözümü için mücadelemiz sürüyor. Çanakkale Emek Demokrasi Güçleri ve KESK Bileşenleriyle ortak eylem ve etkinliklerimiz sürecek.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerinin ilettiği güncel ve kronik sıkıntılarla gözlemlerimize gelin birlikte göz atalım:

  • Hala atıl vaziyette duran onlarca sağlık ve sosyal hizmet binası var. Tasarruf tedbirlerinden bahsedenler, şehrin en merkezi yerindeki bu binaları kaderine terk etmiş durumda.
  • Okulların açılmasıyla birlikte hastanelere ulaşım çilesi kaldığı yerden hatta artarak devam ediyor.
  • Seslerini duyurmak için defalarca eylem, etkinlik, toplantı düzenlediğimiz Hudut ve Sahiller Sağlık Emekçileri "düşük performans" gerekçesiyle soruşturma tehdidi altındalar.
  • Görüntüsü janjanlı, manzarası şahane ÇOMÜ Hastanesinden sorumlu Rektörümüz "hastaneyi özel hastane ayarına getireceğine dair" planlarını gazetelere marifet gibi veriyor. 1,5 Tesla MR için bağış kampanyalarından medet umuluyor. Sağlık emekçilerinin ek ödemelerinin gecikmeli ödenmesi alışkanlığı sürüyor. Randevu istediğimiz bir idareci "prensip olarak hiç bir sendika ile görüşmeyeceğim" diyebiliyor.
  • Tamamen yenemez hale gelmeye aday Hastane ve kurum yemekleri, sokak hayvanlarına kalsın diye protokol yapanlar bununla övünüyor.
  • Çanakkale M.A.E. Devlet Hastanesinde “ali kıran baş kesen”ler artıyor. Kendilerini patron zanneden bazı doktorlar emekçilere tehditler savuruyor, tutanaklar havada uçuşuyor, keyfi soruşturmalar sürüyor. Sağlık Meslek Mensuplarının İş Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik yokmuşçasına, Ebelere görevleri olmayan onam baskısı sürüyor.
  • Çanakkale M.A.E. Devlet Hastanesi Kemoterapi Ünitesinde neler oluyor? İşini dürüstçe yapan ve hasta haklarını sonuna kadar gözetenler daha ne kadar yerinden edilecek? Beğenebileceğiniz personelin nitelikleri konusunda ilana çıkmak ister misiniz? Referanslarına kimleri yazmalılar?
  • Üyelerimizin hak ve menfaatlerini savunmak, keyfi mağduriyetlerini önlemek için bu tüm bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz.
  • Çanakkale M.A.E. Devlet Hastanesinin patoloji laboratuvarı ruhsatsız çalışmaya devam ediyor, kokular ve kimyasallar birbirine giriyor. Patoloji emekçilerinin sağlığı risk altındadır.
  • Kış yaklaşırken Adalardan hastaların nasıl getirileceği büyük bir giz olarak sürüyor. Olmadık vakalara talep edilmesi teşvik edilen Ambulans Helikopterin, asıl vakalarda, yerinde ve zamanında kullanılmasını da görmek istiyoruz!
  • Şube Kadın Sekreterimiz, ilçe ilçe, sürgün sürgün gezdiriliyor. Bize de hızına yetişmeye çalışmak düşüyor…
  • Dikkatimizi çekiyor: İl Sağlık Müdürlüğü İdarecileri, ağırlıkla arkadaş kontenjanından ve eşlerine zorunlu hizmet vs. çıkanlardan seçiliyor. Sağlık Bakanlığı Atama Nakil Yönetmeliğindeki hakkın nasıl kullanıldığı anlaşılıyor…
  • Aile ve Sosyal Hizmetler: 1 yıldır kullanımda olan yeni İl Müdürlüğü binasının açılışının ardından sormadan duramıyoruz; ÇOKİM'den hizmet alan çocuklar ve hizmet üreten sosyal hizmet emekçileri, doğalgazı kesilmiş ve deprem hasarlı binada daha ne kadar görmezden gelinecekler?
  • Yeni binanın hemen arkasındaki -ÇOKİM'in bağlı olduğu- ÇES'te çocuklara yıllardır prefabrik, eski, sağlıksız konutlarda bakım hizmeti sunuluyor.
  • Kadınların ve beraberindeki çocukların güvenliklerini sağlamak amacındaki Kadın Konuk Evi İdaresinin, yetersiz güvenlik personeliyle çalışma ısrarını yakından takip ediyoruz.
  • Sosyal hizmet emekçilerini gece nöbetlerinde güvenlik kulübesinde durmaya zorlamak, güvenlik zaafiyetiniz hususunda aklınıza gelen tek çözüm değildir diye umuyoruz…
  • Kentin Diğer Emek Güncemi: 17 Burda AVM’de Sarar işçilerinin eylemi sürüyor, Gelibolu Belediyesinde işten çıkarılan işçilerin eylemleri sürüyor."
(HABER MERKEZİ)
Paylaş