havadurum

Sergio Ramos transferi hakkında konuştu

Beşiktaş Asbaşkanlığı'ndan istifa eden Serhan Çetinsaya, Sevilla'ya transfer olan Sergio Ramos hakkında açıklamalarda bulundu.

920

Beşiktaş'ta geçtiğimiz günlerde asbaşkanlık görevinden istifa eden Serhan Çetinsaya basın toplantısı düzenledi. Dünyaca ünlü İspanyol futbolcu Sergio Ramos'un transfer edilmesi konusunda konuşan Serhan Çetinsaya, transferin detaylarından bahsetti. Transfer çalışmaları için açıklamalarda bulunan Serhan Çetinsaya "Sponsorluk benim asli görevim değildi. Yönetimde görev dağılımları var. Elimin taşına altına koymam gerektiğini hissettiğim için ön ayak oldum. Transfer de asli görevim değildi, başkanımız görev verdi. Bazısı oldu, bazısı olmadı. Sergio Ramos... Ramos, benim için bir futbolcu transferi değildi. Bu şahıs rüşdünü ispat etmiş, 25 kupası olan, kariyeri ortada olan biri. Bu sporcunun Beşiktaş'a kazandırılması, Beşiktaş'ın layığı olan dünya vitrinine geri dönmesiydi. Bu benim için bir futbolcu transferinin ötesinde, vizyon projesiydi. Çok çalıştık. Oldu, anlaştık. Sonrasında olmadı. Sağlık olsun. Kısmet değilmiş. Keşke olsaydı. Bir Beşiktaş taraftarı olarak izlemeyi çok isterdim" dedi.

Anlaşmanın detaylarına yer verdi

Sergio Ramos transferi hakkında basın toplantısında konuşan Serhan Çetinsaya "Sergio Ramos ile anlaşmamız, kapalı 2 yıl kontrat istemesine rağmen 1+1 yıllık sözleşmeydi. Birinci yılın sonunda Beşiktaş'ın 15 Haziran 2024'e kadar bildirmesi kaydıyla tek taraflı fesih hakkı vardı. Bu işin fesih tarafı. Birinci yılın sözleşme maddeleri, ikinci yıla nispeten mali açıdan bir tık daha fazlaydı. Buradaki anlaşmanın bize yansıyacak tarafı şu şekilde; 4 artı 1 artı 6 artı 3 artı 500. Bunları anlatayım. 4 milyon Euro şahsın kendisine, 1 milyon Euro serbest olduğu için oradaki imza parası, 6 milyon Euro’yu Beşiktaş Kulübü olarak değil... 6 milyon Euro’luk ulusal ve uluslararası reklam filmi çekilmesini taahhüt ediyorduk. Bu noktada çekincelerimiz oldu. 6 milyon Euro’luk sponsor bulamazsak bu parayı kimin ödeyeceği düşünülerek başkanımızın kararıyla transferden çekildik" ifadelerini kullandı.

Sevilla transferi hakkında konuştu

Beşiktaş’la anlaşmaya varılmamasının ardından Sevilla ile anlaşmaya varan Sergio Ramos transferi hakkında detaylara yer veren Çetinsaya “Sergio Ramos'un Sevilla'ya transferiyle ilgili konuşan Çetinsaya "Sevilla'ya gitti adam, 1-1.5 milyon euro maaşa anlaştı deniyor ama söz konusu değil bu rakam. Bizim önerdiğimiz rakamın altına imza attı. Niye? Adam atasın, dedesine söz vermiş. Doğduğu topraklara vefasını göstermek için geri dönmüş” sözlerine yer verdi.

(Erhan Taylan)

Paylaş