Sergi açılışı düzenlendi

Çanakkale Ayvacık İlçesinde 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Düzenlenen sergi açılışı ve yürüyüşe çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

328

 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Kaymakam İlker Eker, Garnizon Komutanı. V. Üsteğmen Durmuş Soyçiçek, Cumhuriyet Savcısı Gülistan Dermanlı Çolak , Kurum Amirleri, Muhtarlar, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Genel Meclis Üyeleri ve vatandaşların katılımı ile Atatürk Kültür Parkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen   15 Temmuz temalı Resim Sergisinin açılışı ile başladı.

Atatürk Kültür Parkında düzenlenen  15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı yoğun katılımla gerçekleştirildi . Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Kur’an tilaveti, Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, orotoryo ve Sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Kaymakam İlker Eker yaptığı konuşmasında; ”Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevz-u bahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz aynı zamanda öylesine şanlı bir mücadelenin adıdır ki, adeta Çanakkale ruhunun, Kuva-i milliye şuurunun tekrar şahlanarak vücut bulduğunu gösteren tarihi dönüm noktalarından birisi olmuştur. Bizler şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yad edecek, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve medar-ı iftiharımız gazilerimizi asla unutmayacak, ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında durarak kapımızı ve gönlümüzü onlara her daim açık tutacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize bir kez daha yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum.” dedi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı   saat 00.13 de İlçedeki tüm camilerde ve program sahnesinde canlı olarak selaların okunması ve  İlçe Müftüsü tarafından dua yapılmasının ardından program sona erdi.

Esra Güller

Paylaş