Serbest dalışta yeni Türkiye rekoru

Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış Açıksu Türkiye Şampiyonası'nda Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları 3 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak tarihi bir başarı elde etti. Rüstem Derin ve Mete Ali Mordağ’ın elde ettiği bu zaferler, Dünya Şampiyonası öncesinde büyük moral oldu.

963

30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında Antalya’nın Kaş ilçesinde gerçekleştirilen Serbest Dalış Açıksu Türkiye Şampiyonası’nda Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcuları büyük bir başarıya imza attı. Rüstem Derin, yarıştığı 3 farklı disiplinde 2 Türkiye şampiyonluğu ve 1 Türkiye ikinciliği kazanarak bireysel olarak Türkiye şampiyonu oldu. Mete Ali Mordağ ise 101 metre sabit ağırlık monopalet branşında Türkiye rekoru kırarak birincilik elde etti.

Sporcular, toplamda 3 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak büyük bir gurur yaşattı. Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü ve milli antrenör Volkan Artut, bu tarihi başarının mimarları arasında yer aldı. Şimdi gözler, 2-11 Ekim 2024 tarihlerinde Yunanistan’ın Kalamata şehrinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda olacak.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş