havadurum

Şemsi İnkaya Öldü Mü? Türk Sinemasının Usta Oyuncusunun Son Durumu

Türk sinemasının ve tiyatrosunun sevilen ismi Şemsi İnkaya’nın öldüğü iddiası sosyal medyada gündem oldu. Peki, Şemsi İnkaya öldü mü, yaşıyor mu? İşte, Şemsi İnkaya’nın son durumu hakkında merak edilenler…

6018

82 yaşındaki usta oyuncu Şemsi İnkaya, son olarak 2015 yılında Darbe filminde rol almıştı. O günden sonra ekranlardan uzak kalan Şemsi İnkaya’nın öldüğüne dair söylentiler sosyal medyada yayılmaya başladı. Ancak bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Şemsi İnkaya’nın sağlık durumunun iyi olduğu ve ailesiyle birlikte yaşadığı öğrenildi.

Şemsi İnkaya Kimdir?

Şemsi İnkaya, 13 Nisan 1939 tarihinde İstanbul’da doğdu. Ticaret Lisesi ve konservatuvarda okudu. Tiyatro sanatçısı Ayten Erman ile evlenip ayrıldı. Ozan ve Cenk adında iki oğlu vardır. Sanat hayatına İ.Ü.T.B. Gençlik Tiyatrosu’nda amatör olarak başladı. Avni Dilligil, Ulvi Uraz, Gazanfer Özcan, Haldun Dormen gibi pek çok tiyatroda görev yaptı. İstanbul Tiyatrosu’yla çalıştı, kendi özel tiyatroları oldu. Bir ara Ayten Gökçer’le bir müzikal çalışması oldu. 70’li yıllardan itibaren pek çok sinema ve dizi filmlerde oynadı. Gırgıriye, Görgüsüzler, Zübük, Adile Teyze, Zehir Hafiye, Üvey Baba, Efsane, Ben Onu Çok Sevdim gibi yapımlarda rol aldı. Tiyatro Oyuncuları Derneği (To-Der) üyesi ve denetleme kurulu başkanıdır. Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne sahip olan Şemsi İnkaya, Türk sinemasına ve tiyatrosuna önemli katkılarda bulunmuş bir isimdir.

Şemsi İnkaya Öldü Mü?

Şemsi İnkaya’nın öldüğüne dair çıkan haberler asılsızdır. Şemsi İnkaya, hayatta ve sağlıklıdır. Ailesiyle birlikte İstanbul’da yaşamaktadır. Şemsi İnkaya, son olarak 2015 yılında Darbe filminde rol almıştır. O günden sonra ekranlardan uzak kalan Şemsi İnkaya, sanat hayatına ara vermiştir. Şemsi İnkaya’nın sevenleri, sosyal medyada yalan haberlere tepki göstermiş ve usta oyuncuya geçmiş olsun dileklerini iletmeye devam etmiştir.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş