Semizoğlu “Memleketimizi elbirliği ile yeniden yeşerteceğiz”

Son bir hafta içinde Çanakkale ve ülkemizde çıkan yangınlar dolayısıyla duyduğu derin üzüntüyü paylaşan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi Selçuk Semizoğlu, Oda olarak bu yıl gerçekleştirmeyi planladıkları Hatıra Ormanının alanını daha da genişleteceklerini; Çanakkale’yi ve Tarihi Yarımadayı en kısa sürede yeniden yeşertmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

542

Çanakkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi Selçuk Semizoğlu, son bir hafta içinde Çanakkale özelinde ve Türkiye genelinde çıkan yangınlar dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Semizoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son bir hafta içinde Dalyan, Küçükkuyu, Bozcaada, Gökçeada ve ülkemizin diğer bölgelerinde çıkan yangınlar bizleri derinden üzmüştür.

Ecdadımızın destan yazdığı Tarihi Yarımadamızda çıkan ve rüzgârın etkisiyle kontrol altına alınması güçlükle gerçekleşen yangında da 700 hektar alanımızın etkilenmiş olması hassasiyetimizi ve üzüntümüzü daha da arttırmıştır.

Yangınların söndürülmesi için verdikleri cansiperane mücadele için öncelikle tüm orman teşkilatına ve ormanlarımızın gerçek sahibi fedakâr orman köylülerimize teşekkür ediyorum.

İlk andan itibaren tüm imkânları seferber eden Büyük Devletimize, Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, Sayın Valimiz Ömer Toraman’a, Milletvekilimiz Sayın Ayhan Gider’e, Gelibolu Tarihi Alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir’e, Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey’e, kolluk kuvvetlerimize, belediyelerimize ve yangınların söndürülmesi için destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza minnettarız. Allah razı olsun.

Can kaybı olmaması ve şehitliklerimizin, anıtların zarar görmemiş olması en büyük tesellimiz.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak Hatıra Ormanı kurmak için Orman Genel Müdürlüğümüze müracaat etmiş ve bu yıl içinde gerçekleştirmek üzere planlamıştık. Şimdi alanı daha da genişleterek Çanakkale’mizi, Tarihi Yarımadamızı en kısa sürede yeniden yeşertmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Çanakkale’mizin orman varlığını daha da zenginleştirerek koruyacağız. Memleketimizi elbirliği ile yeniden yeşerteceğiz.

Tüm Ülkemize geçmiş olsun.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş