havadurum

Semiramis Pekkan Öldü Mü? Ünlü Sanatçının Hayatı ve Oğlunun Vefatı Hakkında Şok Gerçekler!

Semiramis Pekkan, sosyal medyada öldüğüne dair iddialara YouTube kanalında yayınladığı videoyla yanıt verdi. Ünlü sanatçı, hayatı ve oğlu Emir’in ölümü hakkında bilinmeyenleri anlattı.

3217

Semiramis Pekkan, Türk müzik ve sinema dünyasının efsane isimlerinden biri. Ajda Pekkan’ın kardeşi olan sanatçı, hem oyunculuk hem de şarkıcılık kariyeriyle milyonların sevgisini kazandı. Ancak Semiramis Pekkan’ın hayatı, oğlu Emir’in lösemiden ölmesiyle büyük bir acıya dönüştü. Peki, Semiramis Pekkan öldü mü? Ünlü sanatçının hayatı ve oğlunun vefatı hakkında bilinmeyenler neler? İşte, merak edilenler…

Semiramis Pekkan Kimdir?

Semiramis Pekkan, 30 Eylül 1948 yılında İstanbul’da doğdu. Babası deniz binbaşı, annesi ise ev hanımıydı. Çamlıca Kız Lisesi’nde eğitim gördü. Çocukluğu babasının işi nedeniyle Gölcük’te geçti. Ünlü şarkıcı Ajda Pekkan’ın kardeşidir.

Semiramis Pekkan, sanat hayatına 1964 yılında “Kara Memed” filmiyle başladı. 20 filmde rol aldı. 1965-1966 yıllarında Meydan Sahnesi’nde misafir oyuncu olarak tiyatro oyunlarında yer aldı. 1968 yılında ise müzik kariyerine başladı. İlk iki 45’liği olan “Bu Ne Biçim Hayat” ve “Olmaz Bu İş Olamaz” şarkılarıyla büyük bir çıkış yakaladı. Çok sayıda 45’lik plak ve üç LP doldurdu. İki Altın Plak ödülü kazandı.

Semiramis Pekkan, 1974 yılında Milliyet Gazetesi sahibi Ercüment Karacan ile evlendi. 1979 yılında Emir adında bir oğlu oldu. Ancak oğlu daha 5 yaşındayken 1984 yılında lösemiden öldü. 1986 yılında ise Ercüment Karacan ile boşandı.

Semiramis Pekkan, 1987 yılında Hint asıllı İngiliz iş adamı Gulu Lalvani ile evlendi. 1988 yılında Zoran adında bir oğlu oldu. 2000 yılında 15 yıllık evliliklerini bitirmelerine rağmen birlikte yaşamaya devam ettiler.

Semiramis Pekkan, müzik kariyerine ara vererek İngiltere’ye yerleşti. Yıllarca kimsesiz çocuklara yaşam anneliği yaptı. Hastanelerde gönüllü hemşire olarak çalıştı. Londra’da ve Los Angeles’te butikleri oldu.

Semiramis Pekkan, 2004 yılında yaşanan Hint Okyanusu depremi ve tsunamisi felaketinden Phuket Adası’ndaki tatil evinde sağ salim kurtuldu. Bu deneyim sonrasında sanata olan özlemi yeniden canlandı. 54 yıl sonra sanatseverlerle buluşan Semiramis Pekkan, “Bana Yalan Söylediler” şarkısını tekrar seslendirerek müzik dünyasına dönüş yaptı.

Semiramis Pekkan, günümüzde hayatını yurtdışında sürdürüyor. YouTube kanalı açarak hayranlarıyla iletişim kuruyor. Saç bakımı, makyaj, moda, yemek, seyahat gibi konularda videolar paylaşıyor.

Semiramis Pekkan Öldü Mü?

Semiramis Pekkan, son dönemde sosyal medyada öldüğüne dair iddialarla gündeme geldi. Ancak bu iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. Ünlü sanatçının hayatını kaybettiği yönündeki haberler, yalan haber siteleri tarafından yayıldı. Semiramis Pekkan’ın hayranları, bu haberlere tepki gösterdi.

Semiramis Pekkan, ölüm iddialarına sessiz kalmadı. YouTube kanalında bir video yayınlayarak hayranlarını rahatlattı. Sanatçı, “Merhaba arkadaşlar, ben Semiramis Pekkan. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Beni çok sevdiğinizi biliyorum. Ben de sizi çok seviyorum. Ben çok iyiyim, sağlıklıyım, mutluyum. Sizleri çok özledim. Umarım yakında görüşürüz. Hepinize sevgiler, saygılar” dedi.

Semiramis Pekkan’ın Oğlu Emir Nasıl Öldü?

Semiramis Pekkan’ın hayatındaki en büyük acı, oğlu Emir’in ölümü oldu. Semiramis Pekkan, Ercüment Karacan ile olan evliliğinden 1979 yılında dünyaya gelen oğlu Emir’i, 1984 yılında henüz 5 yaşındayken lösemiden kaybetti.

Semiramis Pekkan, oğlunun ölümüyle ilgili olarak şunları söyledi: “O ciddi kayıpta, Allah’ımla konuştum ‘Bana haksızlık olmuyor mu?’ diye. Bunun haksızlık değil yaşanması gereken bir şey olduğunu anladım. Oğlumun ölümü beni çok etkiledi. Ama hayata tutunmayı başardım. Oğlumun ruhu için dua ediyorum. Onu çok özlüyorum.”

Semiramis Pekkan, oğlu Emir’in ölümünden sonra müzik kariyerine ara verdi. Sanatçı, “Oğlumun ölümünden sonra müziği bıraktım. Çünkü müzik benim için çok önemliydi. Ama oğlumun ölümüyle birlikte müziğe olan ilgim de kayboldu. Müzik yapmak istemedim. Hayatımda yeni bir sayfa açtım. İngiltere’ye yerleştim. Kimsesiz çocuklara yaşam anneliği yaptım. Hastanelerde gönüllü hemşire olarak çalıştım. Hayatın anlamını farklı şeylerde aradım” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş