havadurum

Selin yaraları sarılıyor

Biga ilçesinde meydana gelen sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara destekler başladı.

468
Biga Kaymakamı Fatih Genel, ilçede 18 Eylül de yaşanan kuvvetli yağışın ardından yaraların sarılmaya başladığını belirterek; “Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`ndan (SYDV) 120 bin liralık acil nakit para çıkarıldı” dedi.
 
Genel yaptığı açıklamada, bu kapsamda, Koruoba Köyü`ne 47 bin 500, Güvemalan köyüne 52 bin 500, Hacıpehlivan köyüne 20 bin lira olmak üzere toplam 120 bin liralık ödenek ayrıldığını söyledi. Biga SYDV Müdürlüğü bütçesinden de Sinekçi köyüne 5 bin lira yardımda bulunulacağını ifade eden Genel, büyükbaş hayvan zayiatı olan iki vatandaşa da birer adet süt ineğinin alınacağını kaydetti.
 
Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile de yazışmalar yapıldığını, oradan da ayrı bir ödenek tahsis edildiği takdirde hasar tespitlerine göre, ayrılan yardımın yapılmasının planlandığını belirten Genel, en çok zararın çeltikte görüldüğünü belirtti.
 
Tarım arazileriyle ilgili yapılan çalışmalar neticesinde 7 bin dekar alanda, 140 çiftçinin zarar gördüğünü tespit ettiklerini dile getiren genel, şöyle konuştu: “Koruoba, Hacıpehlivan, Sinekçi, Güvemalan köy merkezi ve arazilerinde, Aşağı Demirci, Yukarı Demirci, Şirinköy, Hacıköy, Bahçeli, Hoşoba, Şakirbey, İdriskoru, Osmaniye, Gerlengeç, Bozlar ve Gümüşçay Beldesi arazilerinde olmak üzere toplam 16 köyde aşırı yağmur ve oluşan selden dolayı zarar meydana geldi. İlçe Hasar Tespit Komisyonu kurularak zaman kaybetmeden tespit çalışmalarına başladık. Sinekçi, Koruoba, Hacıpehlivan ve Güvemalan köylerindeki zararla ilgili bilgiler İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü`ne bildirilerek gerekli yardım taleplerinde bulunuldu. SYDV Müdürlüğümüzce gıda yardımı yapıldı.”
Paylaş