Şehit yakınları ve gaziler için seyahat daha da kolaylaşıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TCDD arasında şehit yakınları ve gazilerin seyahat kolaylığı için iş birliği protokolü imzalandı. Protokol sayesinde şehit yakınları ve gazilerin bilgileri, anlık olarak sistemde doğrulanacak.

444

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına yönelik önemli bir adım atarak, ücretsiz seyahat haklarının kullanımını daha da kolaylaştırdı. Bakanlık ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle ücretsiz seyahat hakkı olan şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları artık daha hızlı ve pratik bir şekilde bilet alabilecekler.

Protokol sayesinde şehit yakınları ve gazilerin bilgileri, anlık olarak sistemde doğrulanacak. Daha önce biletleme işlemleri için TCDD Taşımacılık A.Ş.'ye giderek kayıt yaptırma zorunluluğu olan hak sahipleri, artık herhangi bir kayda gerek olmadan elektronik ortamda istedikleri zaman kolaylıkla biletlerini alabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Şehitlerimizin emanetleri ile gazilerimizin haklarını korumak ve yaşamlarını kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden biri. Bu protokol ile vatandaşlarımızın daha kolay ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamış olduk. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunarım." dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş