havadurum

Sedir Balı Analizli ve Sertifikalı - Toros Dağı Bal

546

Sedir balı analizli ve sertifikalı olarak sunulan doğal bal ürünlerinden biridir. Salgı balı olarak bilinen sedir balı doğanın mucizelerinden biridir. Yapımında arı ve basra böceğinin ortaklaşa görev aldığı bu ürün diğer çiçek ballarından farklıdır. Sedir balı, adını sedir ağaçlarından alır ve belirli yerlerde üretimi gerçekleşir. Zira bu çok yıllık ağaç Türkiye'de en fazla Akdeniz bölgesinde yetişir. Dolayısıyla söz konusu olan ürün de Akdeniz ikliminin olduğu alanlarda üretilir.

Hemen analizli Sedir Balı almak için Toros Dağı Bal web sitesini ziyaret edebilirsiniz:

https://www.torosdagibal.com/urun/suzme-sedir-bali-400-gr

Sedir Balı Analizli ve Sertifikalı

Sedir balı analizli ve sertifikalı olarak sunulduğunda güvenli bir tüketim sunar. Doğanın sunduğu saf lezzetlerden biri olduğu için organik bir yapıya sahiptir. Ayrıca nadide ürünlerden biridir ve her yerde rastlanamaz. Üretim sürecinde yüksek kalite standartları göz önünde bulundurulan bu ürün analizli ve sertifikalı olarak sunulur. Böylece tüketiciler için güvenli bir tüketimin garantisini verir.

Sedir Balının Kendine Has Özellikleri

Sedir balı, sedir ağacından üretilen bir arı ürünüdür. Ağacın çiçeği olmadığı için sadece arılar tarafından üretilmez. Üç tür böcek türünün ortaklığıyla elde edilir ve doğal bir ürün ortaya çıkar. Üretiminde basra böceği, bal arısı ve yaprak biti görev alır. En saf bal türlerinden olan sedir balı, çiçek balından farklı olarak salgıların bala dönüşmesiyle üretilir. Sedir balının kendine has özellikleri arasında ise şunlar yer alır:

  • Nadir ve farklı bir bal türüdür. Zira sadece sedir ağaçlarının bulunduğu bölgelerde belirli zamanlarda üretilir.
  • Rengi çiçek ballarına göre daha koyudur ve tadı yumuşaktır.
  • Nem oranı diğer bal ürünlerine göre daha düşüktür.
  • Yoğun kıvamlıdır ve bazı durumlarda kristalleşebilir.
  • İnsan müdahalesi olmadan basra böceği ve bal arıları tarafından üretilir.
  • Raf ömrü uzundur ve uygun koşullarda muhafaza edildiğinde uzun süre taze kalır.

Sedir Balı Nasıl Üretilir?

Sedir balının üretimi diğer ürünlerden farklı olarak sadece sedir ağaçlarının olduğu bölgelerde yapılır. Çam türlerinden olan sedir ağacının üzerinde yaşayan böcekler bitkinin öz suyu ile beslenirler. Reçineli sıvı madde böcekler tarafından salgılanır ve arılar da bu maddeyi toplarlar. Arılar tarafından işlenen bu salgı sonunda sedir balına dönüşür.

Sedir balının üretimi her yıl gerçekleşmediği için nadir bulunan bir baldır. Birkaç yılda bir kez üretilen bal genelde uygun depolarda muhafaza edilir. Böylece tüketicilerin ulaşmaları mümkün olur. Sedir balı üretimi yapan Toros Dağı Bal da bu özel ürünü en doğal haliyle sunar. Saflığını ve içeriğindeki tüm maddeleri analizli olarak raporlar. Dolayısıyla doğal ve lezzetli sedir balı için Toros Dağı Bal'ı tercih edebilirsiniz.

Sedir Balının Tüketimi

Sedir balı tıpkı diğer bal ürünleri gibi birçok farklı şekilde besin olarak alınabilir. Günün herhangi bir saatinde tüketilebilen sedir balını ölçülü miktarda doğrudan yiyebilirsiniz. Ilık su, süt veya bitki çaylarını tatlandırmak için de tercih edebilirsiniz. Ekmek, kahvaltılık gevrek veya tahıl ürünlerinin üzerine sürerek veya ekleyerek tüketmek de uygundur. Diğer çiçek ballarında olduğu gibi kek ve kurabiye gibi tatlı tariflerinde de sedir balını kullanmak mümkündür.

Sedir Balının Besin Değeri

Sedir balı, doğal bir bal üründür ve içeriğindeki besin öğeleriyle öne çıkar. Sedir balının besin değerleri incelendiğinde 100 gramı için yaklaşık 325 kcal enerji sağladığı görülür. Bu enerjinin büyük çoğunluğu karbonhidratlardan gelir ve 100 gram sedir balında 81,23 gram karbonhidrat bulunur. Ayrıca 0,13 gram protein içerir. Dolayısıyla bu bal ürününün diğerlerinde olduğu gibi karbonhidrat bakımından zengin olduğu söylenebilir.

Analizli ve Sertifikalı Sedir Balının Adresi: Toros Dağı Bal

Toros Dağı Bal, Sedir balı analizli ve sertifikalı balını sunan üreticidir. Sedir ağaçlarının bulunduğu yüksek rakımlı bölgelerde elde edilen bu ürünü yüksek kalitede standartlarında sofralara sunar. Üretiminden sonra fiziksel ve kimyasal özellikleri özel laboratuvarlarda detaylı bir şekilde incelenir.

Kalite standartlarına uygunluğu tespit edildikten sonra analizli belgesiyle sertifikalandırılır. Üretimi ve tadıyla fark yaratan sedir balı çoğu kişinin damak zevkine hitap etmeyi başarıyor. Doğadan gelen lezzeti sofralarınıza getirmek ve sevdiklerinize sunmak için Toros Dağı Balı'nın doğal sedir balını keşfedebilirsiniz. Nadir olarak bulunan ürünün özelliklerini daha yakından inceleyebilir ve eşsiz lezzetini deneyimleyebilirsiniz.

(BÜLTEN)
Paylaş