havadurum

“Savrun Fayı'nın stres transferi ile belirli bir oranda yüklenmiş olabileceğini düşünüyoruz”

Bugün sabah 06.31’de Kahramanmaraş Göksun ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Savrun Fayı'nın stres transferi ile belirli bir oranda yüklenmiş olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

601

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür bu sabah saatlerinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Bu sabah saat 06.31'de Kahramanmaraş Göksun ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Görür, depremin Savrun Fayı'nın Göksun yakınlarında Çardak Fayı ile kesişme bölgesinde gerçekleştiğini söyledi. 6 Şubat'taki 7,6 büyüklüğündeki depremi hatırlatan Görür, "6 Şubat 7,6 depremi Çardak Fayı üzerinde olmuştu" dedi. Deprem bilimci, "Savrun Fayı'nın stres transferi ile belirli bir oranda yüklenmiş olabileceğini düşünüyoruz" uyarısında bulundu.

Görür paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Arkadaşlar, bugün Göksun-Acıelma/Kahramanmaraş’ta 4,3 sığ bir deprem oldu. Deprem Savrun Fayı'nın Göksun yakınlarında Çardak Fayı ile kesişme bölgesinde. 6 Şubat 7,6 depremi Çardak Fayı üzerinde olmuştu. Savrun Fayı'nın stres transferi ile belirli bir oranda yüklenmiş olabileceğini düşünüyoruz."

(GÖKHAN ÖZKURNAZ)
Paylaş